vrijdag 30 oktober 2009

Start Meditatieavonden

In november starten wij met twee meditatiegroepen. (max 5 pers)
In huiselijke sfeer komen wij om de week samen en maken we een reis naar binnen.

Geen één meditatieavond is hetzelfde. We maken gebruik van diverse vormen van meditatie, zoals bijvoorbeeld visualisatie, smaakmeditatie, stiltewandelingen en schilderen op zielsniveau.

Het is tijd voor bezinning, bewustwording maar vooral om de liefde in jezelf weer terug te vinden.

Prijs 10 euro per avond p.p.


maandag 26 oktober 2009

Munay-Ki ; Een geschenk van de Inca's (deel 2)

Afgelopen zaterdag hebben we de 5e, 6e en 7e inwijding van de Munay ki mogen ontvangen. Vroeg in de ochtend gingen we weer samen richting België waar we om 11.00 uur werden verwacht door Titia en haar man Cor. Na het ontvangst en wat indrukken van de eerste inwijdingen te hebben gedeeld hebben we met z'n allen de heilige ruimte* geopend. In een soort van gebed en gewapend met ratels en trommels riepen we de 4 windrichtingen en hun krachtdieren aan. Ook moeder aarde en vader kosmos komen aan de beurt in dit ritueel. Het effect was echt wonderlijk te noemen. (*Een heilige ruimte stelt ons in staat onze stille innerlijke wereld binnen te gaan waar genezing plaatsvindt. Hier kan het wereldse ons niet afleiden en is elke handeling gewijd en doelbewust. Toch is een gewijde ruimte niet ernstig of zwaarwichtig. Sjamanen nemen hun werk serieus, maar ze nemen zichzelf helemaal niet zo serieus, er word vaak gelachen en gedold tijdens genezingsceremoniëlen. Binnen de gewijde ruimte ervaren we de lichtheid van ons bestaan. Er wordt gemakkelijk gelachen en gehuild. Binnen de gewijde ruimte worden onze lasten lichter en kunnen we geraakt worden door de hand van de grote geest.) Hierna volgde één voor één de inwijdingen. Opvallend was dat ze voor alledrie hetzelfde waren, echter met een andere intentie.

5. De inwijding van de Hoeder van de Dag ( Pampamasayok )
Deze inwijding is het ritueel van de bewakers van de dag. Het verbindt je met de afstammelingen van lichtwezens uit het verleden. Zij vereren het vrouwelijke en eren de natuur in al haar grootsheid. Om harmonie te brengen in de relatie tussen mensen en de aarde, werken zij met onzichtbare krachten van Moeder Aarde en haar natuur.

Met deze inwijding begin je de vrouwelijke kwaliteiten in jezelf te helen en je relatie met de Aarde, met onze grote Moeder. Het helpt je ook om over angst en geweld heen te stappen en om vrede en waarheid in praktijk te brengen.

6. De inwijding van de Hoeder van Wijsheid ( Altomesayok )
Deze inwijding verbindt je met en heelt het mannelijke aspect van jezelf. Het herstelt de verbinding met de hemelen en met de Vader. Het verbindt je met je afstammelingen uit het verleden en de toekomst. Het zijn lichtwezens die de dood hebben overwonnen en die uit de tijd zijn gestapt. Dankzij deze inwijding kun je uit de tijd stappen en proeven van je onsterfelijkheid, van oneindigheid en collectieve wijsheid. De wonden uit je vorige levens worden geleidelijk aan geheeld waardoor je heel wordt op zielsniveau.

Deze inwijding is geassocieerd met de met sneeuw en ijs bedekte bergtoppen die door de geschiedenis heen werden vereerd als krachtplaatsen, van de Sinaiberg, de Fujiberg tot de Olympus. De heilige bergen werden vereerd als plaatsen waar mens en God/Spirit elkaar ontmoeten.

Je ervaart stabiliteit en innerlijke rust, ondanks een chaotische buitenwereld. Deze inwijding maakt een einde aan lijden en brengt ( innerlijke ) vrede, liefde, vreugde, de nectar, het zoete, van het leven. Deze inwijding belooft je de capaciteit om naar je eigen roeping te luisteren zodat je je ware bestemming kunt leven.

7. De inwijding van de Hoeder van de Aarde ( Kuraq Akuyek )
Deze inwijding verbindt je met de aartsengelen die waken over onze Melkweg. Hoeders van de Aarde zijn de hoeders van alle leven op aarde. Zij vallen onder de directe bescherming van deze aartsengelen. Wanneer het nodig is kunnen zij hun krachten aanroepen, om heling, orde en balans te brengen in alle situaties.

Deze inwijding tot Hoeder van de Aarde geeft je een directe verbinding met de sterren en met de zon, onze lokale ster. En vanuit die verbinding sluit je de hele aarde in je hart. Je leert hoe je via je dromen een nieuwe wereld kan scheppen.

Je wordt je bewust dat elke handeling, woord, gedachte en een enkele zegening een impact kan hebben op de volgende zeven generaties.

Door deze initiatie begint ook de verandering van je fysieke gesteldheid. Je lichaam begint op een andere manier te helen en te verouderen. Deze inwijding laat je zogenoemde ‘godbrein’ ontwaken. In de kwantumfysica wordt dit deel van je hersenen het brein van telepathie genoemd, waarmee je kunt inloggen op het Veld. Dit geeft je de mogelijkheid om bewust en actief deel te nemen aan het proces van creatie. Het vergroot de kracht van je intentie en je vermogen om met moed en compassie je visie en dromen waar te maken.

Uiteraard zijn we allemaal weer heel erg benieuwd naar de uitwerkingen van de inwijdingen. Vooralsnog voelen wij ons, naast een verkoudheid helemaal geweldig!!

vrijdag 16 oktober 2009

Munay-Ki ; Een geschenk van de Inca's

Boodschap
De Munay-ki brengt een zeer hoopvolle en optimistische boodschap over onze toekomst. Voor ons persoonlijk en voor de hele aarde. We beleven nu het einde van een cyclus met oorlogen, natuurrampen, honger en armoede, zoals beschreven is in vele Heilige boeken. We mogen deze periode zien als een overgang naar een nieuw tijdperk. Dit tijdperk staat bekend onder vele namen, The New Age, The Age of Aquarius, het Waterman-tijdperk en de Maya noemen dit het tijdperk van de Zesde Zon. De Inca's voorspellen de Vijfde Zon, het Gouden Tijdperk van wereldvrede en harmonie en de overgang van Homo Sapiens naar Homo Luminus, de verlichte mens. De Munay-ki zijn de codes voor deze nieuwe mens. Deze codes worden aangeboden in de vorm van energietransmissies tijdens inwijdingen. Het maakt je, zelfs op DNA-niveau, klaar voor de grote overstap voorbij 2012. Dat is het moment dat beschreven is als de komst van de Nieuwe Tijd. Elke inwijding is een stap naar hoger bewustzijn en tegelijkertijd een fase in het versnelde evolutieproces van de mensheid als geheel. De Munay-ki zijn negen inwijdingen van het helingspad van de Inca's. Deze inwijdingen zijn ons geschonken door de sjamanen van de Q'eros, een volk uit het Andesgebied van Peru, dat bekend staat als de laatste nog traditioneel levende rechtstreekse afstammelingen van de Inca's.

2012
Voor de meeste mensen is 2012 een jaar als elk ander. Voor de Maya is dat jaar bekend als het einde van een belangrijk tijdperk. Op 21 december 2012 lopen een aantal grote cycli op hun einde. Dat zijn in elkaar genestelde cycli die elk een eigen energie en kwaliteit bezitten, zoals de lente voor ons een andere kwaliteit uitdrukt dan de herfst. De cycli van de Maya gaan verder dan perioden van een week, een jaar of een eeuw, het gaat bij hun over perioden van 260 dagen, 5.200 jaar, 26.000 jaar en 104.000 jaar. Ook de Inca's, de Hopi, de Egyptenaren, de Hindoes en andere oude spirituele volkeren kennen deze datum. Zelfs de bijbel vermeldt zo'n eindtijd. Deze datum wordt genoemd als het einde van een tijdperk waarin materialisme, bezit, ego, dualiteit en het gevoel afgesplitst te zijn van Eenheid, waardoor machtsmisbruik en uitbuiting tussen mensen en volkeren verspreid zijn. Die afsplitsing heerst ook tussen mensen en de natuur en moeder aarde. Met als gevolg uitputting en vervuiling van al wat ons in leven houdt, lucht, water en een vruchtbare bodem. Deze periode eindigt op 21 december 2012 en dit einde belooft meteen een nieuw begin, zoals een rups uit de donkere en beperkende cocon uitbreekt en vlinder wordt met alle nieuwe mogelijkheden. Zo gaat het bij de Maya en de andere spirituele volkeren om een belofte tot grote ontwikkeling van het bewustzijnsniveau van de mens als individu en de mensheid als geheel.

De inwijdingen
De overgang naar het nieuwe tijdperk kunnen we maken met een kwantumsprong in de evolutie van de mensheid. Je energieveld is namelijk de software die de hardware, je DNA, instrueert om proteïnen te maken die de cellen in je lichaam aanmaken. De Munay-ki download de nieuwste software die er in het universum is. Dat zijn de inwijdingen van de Inca's. Negen initiaties ofwel negen downloads van de nieuwe software. De poorten waar doorheen deze downloads plaatsvinden is het chakra-systeem. De chakra's zijn de verbindingen tussen ons energieveld en het fysieke lichaam en zij zijn verbonden met ons ruggenmerg en informeren hierdoor direct ons neurofysiologisch systeem en ons brein. De eerste zeven initiaties van de Munay-ki zijn altijd al beschikbaar geweest. De laatste twee initiaties zijn er pas sinds kort. De achtste inwijding is de Mosoq Karpay, wat letterlijk de Nieuwe Initiatie betekent. De negende en laatste inwijding, de initiatie van de Creator, kan pas sinds juni 2006 van mens-tot-mens worden doorgegeven. Toen hebben de Q'eros deze inwijding ontvangen en uitgedragen aan de wereld. Dit vond plaats op de heilige bergen van de Andes in Peru.

De Q'eros
Tot voor kort waren de negen Munay-ki initiaties alleen beschikbaar voor de Inca-sjamanen. De Q'eros is een oud volk dat ooit tot het Incarijk behoorde. Zij hebben tot op heden hun aloude traditie en leefwijze op een heel pure en oprechte manier behouden. Toen de Q'eros een voorspelling kregen over de komst van “mannen met haar op hun gezicht en vuurspuwende stokken” , daarmee een periode inluidend van grote chaos en veranderingen, zijn zij het hooggebergte van de Andes ingetrokken en zijn daar 500 jaar in isolement gebleven. Hiermee hebben zij voorkomen dat de inwijdingen verloren zouden gaan tijdens de Spaanse overheersing, die rond 1500 begon. Nu is aan de Q'eros voorspeld dat het tijd is om hun wijsheid, levenswijzen en rituelen te delen met de wereld en daarmee de mensheid en de aarde te genezen van vernietiging en terug te brengen naar harmonie. Daarom zijn de Q'eros, nu bijna zestig jaar geleden, uit de bergen naar beneden gekomen om al hun spirituele wijsheid aan te bieden.

Munay
Het woord Munay betekent liefdeskracht en Munay-ki betekent: Ik hou van je, Ik hou van je vanuit het aller diepste van mijn hart of Wees zoals je bent. Het quechua, de taal van vele Andesvolkeren en van de Q'éros, kent geen woord voor liefde, ook niet voor het woord wil. Dat is voor hen namelijk een geïntegreerd begrip: Munay: Liefde en wil ineen. Ofwel liefdevolle wilskracht of wilskrachtige liefde. De echte kracht van onvoorwaardelijke liefde.

Kwantumsprong in de evolutie
Het is een giga-stap in onze evolutie. Geen babystapjes meer met een evolutie die vele generaties lang duurt. We trekken de zevenmijlslaarzen aan en gaan reuzenstappen maken! We maken een evolutie die plaats vindt binnen deze nu levende generatie. Hoe kan dat? Ons energieveld is de software die de hardware, je DNA, instrueert om proteïnen te maken die de cellen in je lichaam aanmaken. Het energieveld zit als een ei om ons fysieke lichaam heen. Het organiseert het fysieke lichaam zoals een magneet ijzervijlsel. DNA mag dan een heel populair onderwerp zijn tegenwoordig in de wetenschap en de geneeskunst. Het blijft “slechts” hardware. De software die de hardware aandrijft is het energieveld. Sjamanen zoeken op het internet van het universum naar nieuwe software. Zij reizen in de oneindigheid vooruit langs de tijdlijn om de beste potentie uit te zoeken voor wie we over 10.000 jaar zijn. Deze informatie halen ze op als de nieuwste software die het lichaam op een nieuwe manier kan informeren. Wat doen we nu? Kiezen we het oude lichaam, dat uitsluitend geïnformeerd was door de genen die we geërfd hebben van onze ouders met alle bijbehorende ziekten en ons oude karma en beperkende overtuigingen? Of kiezen we voor de nieuwe software, een nieuw lichaam en een nieuwe manier van samenleven? Je zou kunnen zeggen dat jij je energieveld upgrade door het downloaden van de hoogste versie die er in het universum bestaat. De versie van Homo Luminus. De Verlichte Mens.

Samen in Harmonie
De Munay-ki is als een treinkaartje voor de reis op weg naar vrijheid om te zijn wie je in wezen bent en naar het bewust-zijn van eenheid. De munay-ki voert je voorbij de illusie van afscheiding. Het herstelt de verbinding met je innerlijke kracht. Met je eigen goddelijke natuur. Zo brengt de Munay-ki brengt je bij je ware bestemming hier op aarde. Het maakt dat je volledig in je kracht komt te staan. Je kracht om je dromen te kunnen creëren en te manifesteren in deze wereld. De Munay-ki geeft een enorme liefdeskracht voor jezelf en de wereld om je heen. Door een verschuiving van perceptie leer je veranderingen te laten plaatsvinden via je hart. Simpel door je hart echt te openen, voor jezelf, voor de ander en voor het grotere geheel, door het verkrijgen van een hoger bewustzijn en door verbindingen te maken en te delen. Het belooft een versnelde transformatie naar hoger bewustzijn. De Munay-ki verkondigt deze boodschap en geeft meteen praktische gereedschappen om de Nieuwe Tijd in praktijk te brengen. De tijd die begint waar je hier en nu bent, in je dagelijks leven. Het gereedschap zijn de inwijdingen. De Munay-ki maakt het mogelijk dat je reuzenstappen kunt zetten in je eigen transformatieproces en daardoor in de evolutie van de mensheid als geheel. Je wordt als van zelf deel van het veranderingsproces op onze planeet. De verandering richting de natuurlijke staat van vrede, zowel in jezelf als in je directe omgeving en op wereldniveau. In essentie geven de inwijdingen je de wijsheid en de kracht om je verantwoordelijkheid te accepteren voor alle schepping. Dat jij de schepper bent van je eigen wereld. De Inca's leren ons hoe dat een wereld in harmonie en in overvloed kan zijn. De hemel op aarde. De Munay-ki is het Incapad naar verlichting en wereldvrede.

Verbondenheid
We leven in een wereld van levende energie. Alles is energie en alles en iedereen is met elkaar verbonden. Het welbevinden van de een is daarom onlosmakelijk verbonden met het welbevinden van de ander en het totaal. Verschillende profetieën zeggen dat we wereldvrede kunnen bereiken wanneer 144.000 mensen samenkomen om de zon te zien opkomen. Zoveel bewuste, ontwaakte mensen kunnen de wereld veranderen. Dat wordt ook in de kwantumfysica gezegd. Losse deeltjes die in Het Veld zweven zijn in staat om elkaar te ordenen. Wanneer deeltje A, dat geordend is, in contact komt met deeltje B, dat ongeordend is, is de kracht van het geordende deeltje A zo groot om ook deeltje B te ordenen. Dat gebeurt automatisch. Na het contact gaan ze hun eigen weg in Het Veld. Als deeltje A in contact komt met deeltje C, dat meer geordend is dan A, wordt automatisch A net zo geordend als C. Ook deeltje B komt dan automatisch op het zelfde niveau van ordening. Wanneer er namelijk eenmaal contact is geweest tussen twee deeltjes, blijven ze met elkaar verbonden, ook al zijn ze fysiek niet meer met elkaar in contact. Het totale Veld wordt op deze manier telkens meer geordend. Zo werkt ook ons collectieve bewustwordingsproces. Wanneer er eenmaal een kritieke massa een bepaald niveau van ordening, bewustzijn of verlichting heeft bereikt, zal dit niveau zich uiteindelijk uitspreiden over de gehele mensheid. Hoe meer mensen transformeren naar Homo Luminus, hoe beter de kans op ons aller welbevinden en wereldvrede.

Simpel
De vorm waarin de Munay-ki wordt doorgegeven is heel simpel. Het wordt je geschonken in de vorm van negen initiaties. In feite gaat het vooral om de juiste intentie en de juiste sfeer waarin de inwijdingen worden gegeven. Een initiatie op zich duurt een paar minuten. Wanneer jij je actief openstelt voor het ontvangen van de initiaties zal alles in liefde jouw kant toestromen. Je kunt de inwijdingen niet in je eentje ondergaan, maar zodra je de initiaties hebt ontvangen kun jij ze op jouw beurt weer doorgeven. Aan vrienden, familie, cliënten. Bij de inwijdingen wordt gebruik gemaakt van slechts een stuk gereedschap en dat is de pi-stone, de inwijdingssteen.

De zaadjes laten opbloeien
De Inca's leven in de overtuiging dat je geboren bent met het Inca-zaad. Dat is je erfdeugd. Daarmee bedoelen ze dat wij allemaal bij onze geboorte het recht hebben gekregen op een lang en gelukkig leven in harmonie en overvloed. Dit in tegenstelling tot ons westerse idee dat we geboren worden met een erfzonde omdat we uit het Paradijs zijn verwijderd. Wat verklaarbaar is voor onze opvattingen over schaarste, tekorten, schuld, oordelen en veroordelen. Een leven als een Inca is een leven als koning/koningin. De hemel op aarde, het leven van de Homo Luminus. Het enige wat je in je leven hoeft te doen is de potentie van je Incazaad te manifesteren. Het ontkiemen van dit Incazaad kun je starten met de inwijdingen van de Munay-ki. Het is verder aan jou om de zaadjes tot volle wasdom te laten groeien. Tot grote maïskolven zeggen de Inca's. De Andestraditie wijst de weg: Leef volgens de wet van Ayni, de wet van heilige wederkerigheid. Dat is overigens de enige wet die zij kennen. Verder zijn er geen regels of dogma's. De manier om in Ayni te leven is delen. Ook de inwijdingen zijn er om te delen. Hoe meer we delen, hoe groter de zaadjes in onszelf worden en hoe groter de mogelijkheid om persoonlijk en als mensheid Homo Luminus te worden. Hoe dichter we bij wereldvrede komen en harmonie op onze planeet aarde.

maandag 12 oktober 2009

Kinderen kunnen pijn wegdenken

Kinderen kunnen hun verbeeldingskracht mogelijk gebruiken om pijnklachten te verdrijven. Dat zou blijken uit een nieuw Amerikaans onderzoek.

Wetenschappers van Duke University en de universiteit van North Carolina hebben een cd ontwikkeld met oefeningen waarmee kinderen worden gestimuleerd om pijnklachten met behulp van verbeeldingskracht te bestrijden.

Tijdens de oefeningen moeten luisteraars zich bijvoorbeeld voorstellen dat ze op een wolk drijven, of dat ze een denkbeeldig voorwerp over hun buik wrijven waarmee ze een barrière tegen pijn opwerpen.


Bij een proef onder enkele tientallen kinderen die regelmatig last hadden van buikpijn, bleek dat ruim 70 procent baat had bij de oefeningen op de cd.

Lange term

De kinderen die verbeeldingskracht gebruikten om pijn te bestrijden, bleken ook op de lange termijn minder klachten te hebben.

De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Pediatrics.

De wetenschappers kunnen niet precies aangeven hoe de geteste technieken de pijnklachten van de kinderen beïnvloeden. Ze vermoeden dat de oefeningen vooral invloed hebben op stress die pijn veroorzaakt.

Fantasie

Volgens de onderzoekers werkt pijnbestrijding door verbeeldingskracht bij jeugdige patiënten beter dan bij volwassenen.

“Kinderen zijn erg goed in het gebruiken van fantasie”, zo verklaart de Nederlandse hoofdonderzoekster Miranda van Tilburg op BBC News. “Als je deze technieken gebruikt bij volwassenen, moeten zij eerst door een barrière heen breken.”

bron: nu.nl


zondag 11 oktober 2009

Krachtdieren en poortwachters

Als we de eigenschappen van de vier krachtdieren en de drie poortwachters toepassen in ons dagelijks leven, dan komen we in onze volle kracht te staan en kunnen we daadwerkelijk aantrekken en manifesteren wat we echt willen.


Slang ( letterlijk niveau )

Slang is het krachtdier van het Zuiden. Primair leert de slang je om je eigen persoonlijke verleden ineens van je af te schudden zoals zij haar huid afwerpt. De slang staat voor het principe van loslaten en onthechten. De slang voelt zich thuis op verschillende plekken, in het water, op de aarde, in de aarde en in de bomen. Slang is waakzaam, koudbloedig. Slang weet de weg naar de diepste innerlijke plekken van onszelf. Ze weet de weg terug naar het Paradijs, naar onschuld en gratie en ze heeft geen oordeel.


Jaguar ( symbolisch niveau )

Jaguar is het krachtdier van het Westen. Het grote symbool van transformatie. Jaguar is de lichtkrijger die geen vijanden nodig heeft en handelt vanuit een plek van vrede. Zij leert ons om over angst en geweld heen te stappen. Zij vertegenwoordigt het principe van Leven en Dood en van vernieuwing. Zij beschermt onze heling en ze leert ons te leven in onberispelijkheid en integriteit. Op het niveau van de Jaguar laten we belemmerende geloofsovertuigingen over schaarste, overvloed, intimiteit en eigenwaarde los. We realiseren ons dat elke overtuiging belemmerend werkt. We weten dat het Universum elke overtuiging die we over de realiteit hebben, zal waarmaken.



Kolibrie ( mythisch niveau )

Kolibrie is het krachtdier van het Noorden. De plaats van onze voorouders, oude herinneringen en oude wijsheid. Kolibrie leert ons drinken van de oude heilige wijsheid. Kolibrie leert ons de schoonheid in alles en iedereen te proeven, vrede en vreugde in jezelf en om je heen. Kolibrie is ook stilte, rust in beweging. Kolibrie maakt elk jaar vol moed en zelfvertrouwen een lange, bijna onmogelijke, reis van Brazilië naar Canada. We nemen de onzichtbare wereld waar en bereiken meesterschap over de tijd. We betreden de oneindigheid en je opent je voor je bestemming. We worden zorgdrager en hoeder van het aardse paradijs.



Adelaar/condor ( energetisch niveau )

Adelaar is het krachtdier van het Oosten. De plaats van de opgaande Zon, de Morgenster, de plaats van hoe en wat we worden, onze bestemming. Adelaar beziet alles vanuit een hoger perspectief en heeft tegelijkertijd oog hebben voor detail. Adelaar staat voor visie, vooruitzien, helderheid en schoonheid. De energie van de Adelaar helpt om jouw beeld over je eigen leven helder te krijgen. De ogen van de Condor kunnen in het verleden en in de toekomst kijken en helpen ons te achterhalen waar we vandaan komen en waar we naartoe gaan. De grote vleugels van Condor omvatten het hart en zo leert Condor ons zien met de ogen van het hart. We gaan werkelijk zien waar we nog amper over durven te dromen. Materie verdwijnt, alles is licht en gemakkelijk te veranden. Er is geen dualiteit en afscheiding meer. We voelen ons één met alles. Er is oneindigheid. Er bestaat geen tijd, dus we kunnen iets op energetisch niveau veranderen, voordat het gestalte krijgt in de materie. Zo kunnen we een nieuwe wereld dromen en deze droom ook manifesteren. We staan in onze volle kracht.

De onderwereld, de Middenwereld en de Bovenwereld

De onderwereld is ons onderbewustzijn, de Middenwereld is de tastbare en zichtbare wereld, de bovenwereld is ons Hoger Bewustzijn. Deze drie werelden vormen een onlosmakelijk geheel met elkaar. Alle drie zijn even echt en even belangrijk. Om toegang te krijgen heeft elke wereld een Poortwachter.

Hascar Inca(heer van de Onderwereld )

Hij harmoniseert de relatie met ons onderbewustzijn met daarin ook onze schaduwkanten en verloren zielsdelen. Hij zorgt dat we onze innerlijke kracht en nog onbewuste talenten en vaardigheden herontdekken. Hij laat zien wat ons tegenhoudt om ons ware zelf te kunnen zijn.

Quetzalcoatl ( heer van de Middenwereld )

Hij is de organisator van synchroniciteit in je dagelijks leven. Als je een goede relatie hebt met Quetzalcoatl ga je uit van de grote lijnen en pakken de details vanzelf goed uit. Je kunt een beroep op hem doen voor het regelen van zeer praktische zaken.

Pachakuti Inca ( heer van de Bovenwereld )

Hij is de verbinding met het hoger bewustzijn. Hij is de hoeder van alle potentieel en de scheppende kracht van de bovenwereld en brengt hemelse orde. Hij die tijd en plaats omver werpt. Hij is de verbinding met de wereld in wording, de Tijd die komt.

Contact met bomen; Geworteld zijn


Voor oude culturen was het heel normaal contact te maken met de natuur. Er is een sterke verbinding tussen de mensen en de natuur om hen heen. Het "praten" met bomen was vanzelfsprekend. De bomen waren voor deze mensen intelligente en vriendelijke wezens die graag met hen communiceerden. Doordat in ons moderne leven het denken en de omgeving zo totaal anders zijn geworden, is dit contact met de bomen helemaal op de achtergrond geraakt.

De mens is rationeel ingesteld in tegenstelling tot de vroegere intuïtieve mens is de oorzaak van dit loskomen van de natuur. Het communiceren met bomen verloopt namelijk via de intuïtie. Wanneer we deze intuïtieve kant actief maken kunnen wij ook weer wat men vroeger gewend was: contact leggen met de natuur.

Het bijzondere van bomen is dat zij net als wij mensen rechtop staan en "geworteld" zijn in de aarde en met hun kruin naar de hemel wijzen.

Iedere boom is anders en heeft een eigen karakter die weer een aspect van ons spiegelt.

In de workshop geworteld zijn nemen we je mee de natuur in en laten we je verschillende bomen voelen.

zaterdag 10 oktober 2009

Eerste inwijdingen in de Munay Ki


24 september hebben we samen met Inge en Louis de eerste inwijdingen in de Munay ki gekregen. Hiervoor reisden we af naar België (dichtbij Maastricht). Van Titia ontvingen we met heel veel liefde in een zeer aangename sfeer de eerste 4 inwijdingen. Het was voor ons allen een bijzondere ervaring met wisselende uitwerkingen. Eigenlijk iets wat we maar moeilijk onder woorden kunnen brengen. Vooralsnog voelt het heerlijk en kijken we uit naar 24 oktober, wanneer we de volgende inwijdingen mogen ontvangen.

Andere Ogen laat zien dat het anders kan!

Andere Ogen is een wegwijzer naar een nieuwe tijd, waarin bewust leven ee
n belangrijke pilaar is. Vanuit ons sterke intuïtieve bewustzijn kunnen wij niets anders dan mensen richting geven op weg naar huis.

Met andere ogen bekijken.... is waar het bij Andere Ogen om draait. Het anders kijken naar jezelf, je kind, familie, vrienden, partner en de wereld om je heen. Je terug brengen naar je werkelijke ik. Daar waar de antwoorden op al je vragen te vinden zijn.

Vanuit onvoorwaardelijke liefde voor het totaal geven we je de handvatten voor de reis terug naar jezelf in een periode van ontwaking en bewustwording. Dit werk is voor ons een cadeautje, een creatie die wij mogen doorgeven. Onze uitstraling is ons instrument.

Andere Ogen zijn Remco en Lenny de Jonge



Voor ons begon 4 jaar geleden de wat wij noemen ‘grote omwenteling’ Als zelfstandig reclame ondernemer begon de commerciële kant van het vak bij Remco de overhand te krijgen. Een kant waarin hij als creatieve geest zichzelf niet kon ontwikkelen en om er voor te zorgen zichzelf hier niet in te verliezen besloot hij dat het anders moest. De laatste jaren heeft hij zich met name gericht op het adviseren van bedrijven in de zoektocht naar hun identiteit en stuurt via een innerlijk proces aan op duurzaamheid.

Lenny haar roots liggen in de gezondheidszorg. In ruim 20 jaar heeft ze zichzelf alle facetten van de verpleegkunde eigen gemaakt, van spoedeisende hulp tot palliatieve zorg. De laatste jaren heeft de focus met name op de longverpleging gelegen, waarbij ze huisartsen ondersteuning bood in de praktijk en dagelijks huisbezoeken aflegde. Mede door haar werk met mensen ontwikkelde haar intuïtieve en spirituele vermogens zich in een hoog tempo en vond ze net als Remco met Andere Ogen haar lotsbestemming.

Na diverse opleidingen te hebben gevolgd, lange periodes van zelfstudie te zijn ondergaan, jarenlang onderzoek te hebben verricht, contact te maken met de natuur en onze creatieve processen de volle vrijheid te geven herkenden wij hoe alles met elkaar verbonden is en in hoeverre we verantwoordelijk zijn voor onze eigen emoties en gevoelens. We realiseerden ons dat de dualistische tijd waarin we leven een tijd is van grote veranderingen. Een tijd die vraagt om zelfwerkzaamheid.

In liefde en licht.