dinsdag 13 april 2010

28 april Zuidenwindvuurceremonie


Een feest van vuur en luidt het begin van de zomer in. Het is een viering van vruchtbaarheid in de Natuur, koppelen aan vruchtbaar zijn in ons leven. Het element lucht is te voelen in de intense uitademing waarmee de natuur haar kracht in bloemen en bladeren blaast. De energie zit aan de buitenkant en het suist van de groei, bloei en levenslust om je heen.


Een belangrijk onderdeel van het feest is het "over het vuur springen". Daarbij kan er een wens gedaan worden, bijvoorbeeld een goede oogst, een veilige reis, een kind, een partner, etc. Het over het vuur springen heeft een lange geschiedenis. In de oudheid geloofde de mensen dat het vuur het slechte bestreed en de lucht zuiverde en dat dieren en mensen er vruchtbaar van werden.


Tijdens de vuurceremonie staan we stil bij de nieuwe periode van het jaar, we staan stil bij ons innerlijke verlangens. Hoe kunnen je ziel en karakter samenwerken dat het mooiste in jou naar boven komt? We maken verbinding met ons mannelijk en vrouwelijk aspect door ze samen te laten smelten in het vuur, dan de warmte tot ons te nemen en brengen dit naar ons hart.



Duur workshop: 20.00 tot 22.00
Kosten: 20,-
Advies: Trek warme kleding aan als het koud is.