zaterdag 22 januari 2011

Het huis van onvoorwaardelijke liefde


Het hart chakra is het huis van onvoorwaardelijke liefde. Alle liefde stroomt hierdoor. Het hart chakra is de ontmoetingsplaats van de hogere en lagere chakra's. Het punt waarop we onze aardse natuur en onze goddelijke essentie samen laten smelten. Het is ook onze verbinding met het geheel en het stelt ons in staat om van onszelf te houden en dit vervolgens uit te breiden via het onzichtbare web dat ons allen verbindt met al wat is. Het is de bron van compassie en empathie voor onszelf en anderen en het is de heilige plaats waar onze heilige waarheden zijn gevonden.

Jouw mogelijkheid om een vaartuig voor liefde te zijn is de echo van de goddelijke vonk in jezelf. We zijn geboren uit liefde en in liefde naar liefde. Er is geen grotere waarheid of kracht in het universum.

Die liefde is er in overvloed. Die liefde is nooit eindigend en groter dan u misschien zou denken. Het staat altijd voor u klaar. Het spoelt pijn weg en het verzacht en vernieuwt uw verbinding met het leven zelf.

Op onze reis langs het pad naar het leren lief te hebben, ontdekken we misschien hoe lief te hebben zonder dat we onze energie weggeven aan datgene wat we liefhebben. Liefde zonder verwachtingen of condities en te blijven houden van onszelf zoals we anderen liefhebben. Die reis kan een van onze grootste bronnen van vreugde en pijn zijn. Maar die pijnlijk is wanneer we in de illusie belanden dat liefde iets is wat alleen van iets of iemand kan komen. Dit gebeurt wanneer we vergeten dat wij het vaartuig zelf zijn waar de liefde door heen stroomt. Wanneer we ons afscheiden van die grote oceaan van liefde, kunnen we ons geïsoleerd of depressief voelen.

Alles wat je hoeft te doen om die diepe, goddelijke liefde te ervaren, is het verwijderen van de barrières die we hebben geplaatst tussen dat wat er altijd is en onszelf, om opnieuw samen te komen met het geheel. Je verbinden met de goddelijke bron van liefde.

1 Neem een dagboek en schrijf de naam van elke persoon die je ooit hebt liefgehad of nu liefhebt. Merk op hoe je hart voelt bij elke naam die je schrijft. Vervolgens neemt u elke naam en schrijf op wat die ervaring van de liefde je geleerd heeft over de liefde zelf.

2 Mediteer op de verbinding met het goddelijke geheel. Stel je voor je hart chakra gebaad in een prachtige roze of groene kleur. U kunt een rozenkwarts kristal, als u gaat liggen, op het hart chakra plaatsen. Als je je meditatie verdiept, kun je visualiseren dat de liefde die door je heen stroomt naar buiten reikt, naar alles in de schepping.

3 Denk na over alle dingen die je doet, die je in staat stellen in verbinding te komen met die enorme bron van liefde en bereid zijn om verrast te worden naar waar je het kan vinden in je leven! Misschien wel het beste ding over de liefde is dat wanneer we ons hart openen er geen grenzen meer zijn aan hoe je liefde ontvangt. Je kan het bijvoorbeeld merken dat je hem voelt als je aan het tuinieren, bakken of zelfs schoonmaken bent.
Doe wat je ook doet met liefde en je zult nooit meer aan liefde te kort schieten!

Leer te luisteren naar je hart. Zeven en sorteren van de betekenissen van wat je hart je probeert te vertellen, is een onderdeel van uw persoonlijke ontdekkingsreis. Alleen jij kunt ontdekken of je lief hebt vanuit het ego, met haar eisen, of je geeft je kracht weg, of er is een eventueel gebrek dat je voelt, dat er is omdat je het nodig hebt jezelf meer lief te hebben.
Eer je hartchakra en je hart als een centrum van buitengewone wijsheid en intelligentie.

The Call - "The Awakening Trilogy" Part 1

The Call - "The Awakening Trilogy" Pt. 1 from keith wyatt on Vimeo.



Bron: The Awakening as one

woensdag 19 januari 2011

NOW is the time!

Waar twitter toch al niet goed voor is! Met dank aan earthwatcher

Full Wolf Moon


Volgens de folklore is de volle maan van vanavond de "Wolf maan". Lang geleden benoemd door Inheemse, Amerikaanse stammen, nadat zij roedels wolven hoorden zingen in de wintermaand januari. De stammen hadden een speciale naam voor elke volle Maan om de seizoenen bij te houden. Deze namen werden gebruikt voor de gehele maand waarin de volle Maan zich manifesteerde.
Zo wordt de volle Maan in februari de IJs Maan genoemd en die in maart de Storm Maan. Helaas komen in Nederland geen wolven in het wild voor, al werd laatst bekend dat de wolf wel weer in aantocht is. Wie weet kan je, wanneer je dicht bij een dierentuin woont, de wolven horen huilen.
Steeds meer mensen en groepen over de planeet realiseren zich dat eenheid en leven vanuit het hart de volgende spirituele sprong voor de mensheid betekent.

Tijdens de volle Maan van januari op woensdag wordt er opgeroepen tot versterking van de energie uit het hart en een collectieve intentie. Terwijl liefde wordt ingeademd visualiseren we hoe de mensheid zich steeds meer met elkaar verbindt vanuit het hart, zonder te oordelen en met compassie.

Bronnen: Spaceweather.com en Glcoherence.org

zondag 16 januari 2011

De schaduw van de Sjamaan


Om een effectieve sjamanistische genezer te worden dient men eerst zichzelf te genezen. daarvoor is het noodzakelijk dat de sjamanistische genezer eerst begint zichzelf te confronteren met zijn of haar eigen schaduw-zijde.

Alles heeft een donkere kant en hoe eerder we dit accepteren, hoe eerder we kunnen houden van al het bestaan voor wat het is. Het karakter van de schaduw-zijde is negatief en bevat alle karaktereigenschappen die we verborgen houden van de wereld en, meestal, van onszelf.
We verbergen deze eigenschappen om te voorkomen dat we bekritiseerd worden en/of verstoten door familie, vrienden en de samenleving in het algemeen.

De schaduw-zijde (ons eigen demoontje) is bij ons vanaf de geboorte en zal bij ons blijven tot de dood. Het voedt zich met onze negatieve gevoelens, zoals bijvoorbeeld zelftwijfel, ontmoediging, afwijzing en depressie.

De schaduw-zijde wint aan kracht wanneer we teveel stilstaan bij negatieve gevoelens en/of wanneer we het bestaan van deze schaduw-zijde helemaal ontkennen. Het wordt onze antithese; onze persoonlijke oppositie en als we deze schaduw-zijde blijven ontkennen, kan en zal de schaduw-zijde de controle over ons leven overnemen.

Niemand, en zeker niet een sjamaan, kan het zich veroorloven het bestaan van de schaduw-zijde te ontkennen. Simpel gezegd, het is dwaas en onverantwoord om zelfs maar te proberen dat te doen. We moeten de controle van en de verantwoordelijk voor ons eigen bestaan nemen, voordat we kunnen worden belast met de genezing van anderen.

We moeten de moed hebben om diep naar binnen te gaan en de confrontatie met onze schaduw-zijde op te zoeken; om met hem gaan zitten en de pijn te ervaren. We moeten alle negatieve kwaliteiten uit het donker in het licht zetten, zodat de gaven van de schaduw-zijde kunnen worden gebruikt voor het goede.

Een klein voorbeeld: Als u altijd een persoon bent geweest die altijd 'doorliep' vanwege het onvermogen om 'Nee' te zeggen, dan is het de schaduw-zijde die je de moed kan geven om gewoon 'Nee' te zeggen.

Met de erkenning en de integratie van de schaduw-zijde in ons wezen, beginnen we met het aanvaarden van onze sterke punten, evenals, onze beperkingen. We beginnen te begrijpen dat er slechte dingen gebeuren met goede mensen en dat zonder de duisternis van de schaduw, we nooit volledig kunnen genieten van de grootste van alle Schepper gaven; de gave van het leven.

donderdag 13 januari 2011

Kristallen in gebruik


Bij Andere Ogen maken we ook gebruik van kristallen en hun helende werking. Hieronder een overzicht van een groot aantal kristallen en hun werking.

Agaat:
Kalmerend, troost, sterkt het hart, tegen pijn en doofheid. Grillige agaat doorbreekt rechtlijnigheid. Regelmatig gelijnde agaat maakt rustig

Amethist:
Geeft kalmte en innerlijke rust, de beste steen tegen spanningshoofdpijn en maagpijn. Bevordert de bloedsomloop, ontspant de nekspieren en de schouderbladen, sterkt de lever en de ogen.

Aquamarijn:
Tegen voorhoofdsholteontsteking, tranende ogen en allerlei soorten allergieën. Goed voor de slijmvliezen, voor kaak, kiezen en mond. Helpt bij problemen met de schildklier

Aventurijn:
Bevordert de groei zowel lichamelijk als geestelijk, geeft rust en zelfbeheersing. Tegen alle huidaandoeningen, eczeem en jeuk.

Barnsteen:
Helpt bij angst, fobie, depressie, zware vermoeidheid, hysterie, astma, reuma en infecties. Geneest en beschermt de luchtwegen. Goed voor de oren.

Bergkristal:
Overwint angst, stelpt bloeding en diarree, tegen rugpijn, menstruatiestoornis, depressie, overgangsklachten, reinigend na ziekte, geeft nieuwe energie, helpt bij wagen- en zeeziekte. Bevordert een goede evenwichtige balans, concentratie en helder denken.

Carneool:
Goed tegen krampen, bij koorts, infectie, suikerziekte, zenuwpijn, bloedvergiftiging, te lage bloeddruk, koppigheid. Verdrijft nachtmerries en bevordert fijne dromen.

Chalsedoon:
Beschermt tegen beroerten, vergiftigingen, helpt wonden sneller genezen (zowel lichamelijke als geestelijke), troost, maakt rustig bij overspanning, tegen winterhanden en -voeten.

Citrien:
Maakt vrolijk en is goed tegen vermoeidheid van de geest, versterkt het zelfvertrouwen en is vitaliserend voor lichaam en geest. Helpt bij geestelijke inspanningen.

Fluoriet:
Verheffing van de geest. Paars: devotie en spiritualiteit. Blauw: geestelijke rust. Wit: zuiverheid. Goudgeel: wijsheid en inzicht. Groen: neutraal.

Granaat:
Helpt bij ritmestoringen van het hart, geeft wilskracht en positiviteit. Tegen besmettingen en ontstekingen. Niet geschikt voor driftige of gejaagde mensen.

Groene calsiet:
Helpt om oude vastzittende patronen los te laten, harmoniseert wisselende stemmingen. Goed om beslissingen te nemen in gevoelszaken, stimuleert vernieuwing

Heliotroop:
Troost bij tegenslagen, goed tegen aambeien, tandvleesbloeding, maagklachten, blaasontsteking,neusbloeding en darmkrampen. Sterkt de blaas en bevordert onbaatzuchtigheid.

Hematiet:
Helpt bij bloedarmoede en lichamelijke zwakte. Tegen vermoeidheid, geeft moed en kracht, bevordert een rustige slaap en stelpt bloedingen.

Jade:
Sterkt de nieren, de blaas, de ogen, is goed tegen reuma, maagklachten en ontstekingen. Bevordert de spijsvertering, beschermende steen tijdens de zwangerschap. Steen van wijsheid en rechtvaardigheid.

Jaspis:
Tegen zwangerschapsbraken, maag-, lever- en nierkwalen, epilepsie en blaasontsteking. Beschermt tegen beroerten, bevordert het terugkrijgen van de reuk. Sterkt de blaas, kalmeert een galaanval, helpt bij anorexia nervosa.

Labradoriet:
Geeft zelfvertrouwen en realiteitszin, heelt na ziekte, beschermt tegen invloeden van buitenaf, auraheler en afsluiter. Goed voor gevoelige mensen.

Lapis lazuli:
Geeft zelfvertrouwen, vriendschapssteen, versterkt de liefde. Tegen depressie, epilepsie, te hoge bloeddruk, eczeem, nervositeit, nagelbijten. Sterkt de intuïtie, goed voor het haar.

Maansteen:
Bevordert de zwangerschap, harmoniseert de hormoonhuishouding, tegen maagzuur, menstruatiestoornissen, bevordert tevredenheid, verzacht het gevoelsleven, goed voor de maag.

Malachiet:
Helpt bij artritis en artrose, gewrichtsontstekingen, menstruatiestoornissen, vochtafdrijvend. Heeft een gunstige uitwerking op het gezichtsvermogen.

Magnesiet:
Bevordert een goede stofwisseling, stimuleert de vochtafdrijving, sterkt het zenuwgestel.

Magnetiet:
Helpt bij zenuwpijn, aangezichtspijn, gordelroos, hernia, ischias, tennisarm, spit, breuk, nekpijn,onderrugpijn, stijve knieën, uitstralingspijnen.

Mosagaat:
Tegen oorsuizingen, bevordert de vitaliteit, doorbreekt starheid, helpt bij darmkramp.

Nefriet:
Helpt bij alle nierziekten, nierstenen, sterkt de blaas, goed tegen bedplassen.

Obsidiaan:
Confronteert met de waarheid van het eigen ego, zet de krachten van de geest om in bewuste daadkracht.

Onyx:
Tegen ongevallen, doofheid, oorsuizingen, bevordert concentratie. Maakt ernstig en sterkt de realiteitszin.

Oranje calsiet:
Maakt zonnig en positief, geeft levensmoed en warmte, helpt bij genezing van lichaam, geest en gevoel. Steunt bij eenzaamheid en verdriet, verdrijft depressieve gedachten, helpt emotionele wonden genezen.

Pyriet:
Sterkt het zenuwgestel, verhoogt het weerstandsvermogen. Goed voor de luchtwegen, sterkt het verstand.

Rhodoniet:
Tegen futloosheid, kalmeert overdreven reflexen (Parkinson, MS, Gilles de la Tourette).

Rhodochrosiet:
Kalmeert onrust en verwarring, tegen futloosheid, helpt bij impotentie, sterkt het gezichtsvermogen.

Robijn:
Verdrijft melancholie, hartversterkend, tegen vermoeidheid. Geeft kracht en moed, bevordert wilskracht.

Rook kwarts:
Bevordert concentratie, maakt standvastig in het nemen van beslissingen.

Rozenkwarts:
Bevordert liefde en kunst, maakt creatief, helpt bij heimwee, bevordert de geestelijke groei. Verzacht het gevoelsleven, tegen verbittering

Rutielkwarts:
Goed voor de luchtwegen en de longen. Helpt een vastzittende hoest losmaken, tegen bronchitis, bevordert daadkracht.

Saffier:
Versterkt de intuïtie, geeft gemoedsrust, goed voor de ogen, tegen glaucoom. Bevordert trouw en oprechtheid.

Smaragd:
Sterkt het geheugen, het verstand en het hart. Tegen epilepsie, nare dromen en slapeloosheid. Goed voor het gezichtsvermogen.

Sodaliet:
Kalmeert onrustgevoelens, bevordert trouw, tegen te hoge bloeddruk.

Sugeliet:
Verhogen intuïtieve waarneming en deze versterken met de basiskracht.

Toermalijn:
Bevordert zelfvertrouwen en concentratie. Vriendschapssteen, tegen duizeligheid, vallen en struikelen, nervositeit, troost bij verdriet. Groen: helpt blij de ziekte van Menière.

Topaas:
Versterkt en verscherpt het verstand, tegen uitputting, hart- en vaatziekten, spataderen. Stimuleert de bloedsomloop en de alvleesklier, sterkt de lever, is smaakopwekkend.

Turkoois:
Versterkt de goede smaak, geeft geluk, maakt tevreden, bevordert daadkracht, helpt tegen opvliegers. Beschermt tegen jaloezie en negativiteit van anderen

Tijgeroog:
Ontkrampt, verwarmt, geeft zelfvertrouwen. Bevordert verantwoordelijkheidsgevoel. Tegen astma en verkoudheid. Beschermt tegen jaloezie en negativiteit van anderen.

Valkoog:
Tegen ademnood door verkeerde ademhaling, bevordert de wilskracht en zelfvertrouwen. Beschermt tegen negativiteit.

Zonnesteen:
Versterkt het hart, de rug, de ogen en de nieren. Tegen somberheid en zwaarmoedigheid

donderdag 6 januari 2011

50 redenen om 10 minuten per dag te mediteren



1. Meditatie helpt je om op te laden
2. Meditatie helpt je om dieper te ademen
3. Meditatie is relaxerend
4. Meditatie helpt een depressie te overwinnen
5. Meditatie is gratis
6. Meditatie is voor iedereen
7. Meditatie is een vakantie voor de geest
8. Meditatie creëert stilte in jezelf
9. Meditatie is goed voor je gezondheid
10. Meditatie is goed voor je geest
11. Meditatie helpt je om te begrijpen wie je bent
12. Meditatie helpt je om anderen begrijpen
13. Meditatie kalmeert de stress in de geest
14. Meditatie draagt bij in een weergave van gelijkheid
15. Meditatie brengt een positieve verandering
16. Meditatie opent de geest
17. Meditatie brengt vrede in je familie
18. Meditatie stimuleert vergeving
19. Meditatie helpt tegen interne spanningen
20. Meditatie zorgt voor een betere doorstroming
21. Meditatie leidt tot een gezonde manier van leven
22. Meditatie helpt de problemen van het dagelijkse leven te overstijgen
23. Meditatie stimuleert een gevoel voor humor
24. Meditatie helpt om te kijken naar de zonnige kant van het leven
25. Meditatie maakt vrede en begrip
26. Meditatie helpt om dieper te kijken
27. Meditatie helpt om je te concentreren op andere goede eigenschappen
28. Meditatie is zelfbekrachtigend
29. Meditatie zal helpen om geld te besparen op evt. begeleiding / therapie
30. Meditatie helpt uw eigen arts
31. Meditatie is als een medicijn voor de geest
32. Meditatie is de directe methode om vrede ervaren
33. Meditatie kan overal op elk gewenst moment worden beoefend
34. Meditatie zorgt voor een betere nachtrust
35. Meditatie brengt vreedzame dromen
36. Meditatie in de ochtend zal een harmonieuze dag bewerkstelligen
37. Meditatie kan nooit problemen met zich meebrengen in je leven
38. Meditatie brengt innerlijke en uiterlijke schoonheid
39. Meditatie vermindert woede
40. Meditatie vermindert frustratie
41. Meditatie is een mentale energieboost
42. Meditatie helpt om de geest beter te begrijpen
43. Meditatie brengt innerlijke vrede en geluk
44. Meditatie helpt ons voor te bereiden op de toekomst
45. Meditatie helpt ons het verleden los te laten
46. Meditatie stimuleert de autonomie
47. Meditatie brengt meer generositeit in de geest
48. Meditatie brengt een scherpte in de geest
49. Meditatie is goed voor je
50. Meditatie maakt ruimte in het hoofd

dinsdag 4 januari 2011

Mohawk Profetie van de zevende generatie

Naar aanleiding van de huidige ontwikkelingen in de Verenigde staten en in Zweden met betrekking tot het onverklaarbaar uit de lucht vallen van honderden vogels en grote vissterfte leek het mij een aardig idee te delen wat de Onkwehonwe hierover vertellen.

Volgens de profetie van de zevende generatie, zeven generaties na contact met de Europeanen, zouden de Onkwehonwe de dag zien dat de iepen zouden sterven. De profetie vertelt dat vreemde, vervormde en zonder de juiste ledematen dieren geboren zouden worden. Grote stenen monsters zouden het gezicht van de aarde openscheuren. De rivieren zouden branden. De lucht zou de ogen van de mens branden. Volgens de profetie van de zevende generatie van de Onkwehonwe zou het tijdstip komen, waarop de vogels uit de hemel zouden vallen, de vissen zouden sterven in het water en de schaamte van de mens zou groeien voor de manier waarop hij moeder Aarde, zijn verzorger, behandeld had .

Ten slotte zou volgens deze profetie, na zeven generaties van het leven in nauw contact met de Europeanen, de Onkwehonwe opstaan en eisen dat hun rechten en rentmeesterschap over de aarde worden gerespecteerd en hersteld.

Volgens de wijsheid van deze profetie, zouden op een dag mannen en vrouwen zich wenden tot de Onkwehonwe voor zowel leiding en begeleiding. Het is aan de huidige generatie van de jeugd van de Kanienkehaka om leiderschap en voorbeeld geven aan allen die hebben gefaald. De kinderen van de Kanienkehaka zijn de zevende generatie.

Reinig je huis met Salie


Voordat je begint, sluit alle deuren en ramen. Na het reinigen open je alle deuren en ramen! De salie en de frisse lucht kunnen zich dan met elkaar vermengen en samen zorg dragen voor de voltooiing van de reiniging.

Je start de reiniging bij de voordeur, waarbij je veel aandacht aan de kozijnen rondom besteed, en je beweegt kriskras door de deur en van boven naar beneden. Ga helemaal door je huis en let er op dat je telkens naar rechts wegdraait. Reinig de ramen, spiegels, foto's, hoeken, kasten, kortom het hele huis. Als je een kelder hebt doe die dan ook. Je eindigt de reiniging weer ij de voordeur. Vervolgens neem je de salie in je rechterhand en bedankt de plant voor het helpen met het reiniging van jouw huis. Laat nu 2-3 druppels water in de gootsteen op de salie vallen om deze te doven en het ritueel te beïndigen.

Nadat u met salie hebt gereinigd kan je een zoetere essentie in de lucht brengen. Frank incense in combinatie met mirre doet het heel goed, maar ook Palo Santo is een heerlijke rustgevende geur.

maandag 3 januari 2011

Het pad naar wijsheid



Wees een gastheer of gastvrouw voor je eigen emoties.
Elke emotionele bezoeker, leuk of niet, heten we welkom. We gaan ze niet uit de weg en wijzen ze ook niet de deur. Door deze emoties te begroeten kan het je helpen om een stapje achteruit te doen en wat ruimte te creëren tussen jezelf en de emotie.

Wanneer we deze bezoekers negeren verliezen we het contact met onze gevoelens en onze innerlijke wijsheid. We kunnen ons proberen te verdoven door ons te buiten te gaan aan alcohol, drugs, winkelen eten of door de schuld buiten onszelf te leggen. Zo vergooi je de kans om jezelf te helen met bewustzijn.

De enige manier om gevoelens van haat, eenzaamheid, verwarring, schuld, wrok te transformeren in gezonde emoties is hun aanwezigheid slechts te accepteren.

Dit is het pad naar wijsheid: Het accepteren van de onaangename kanten van het leven zonder er tegen te vechten, te vluchten of ze uit je bewustzijn te bannen.