vrijdag 25 februari 2011

De verzorging van Kristallen


Kristallen geven energie af en nemen energie op. De energie die zij opneemt of beter gezegd overneemt van de persoon die er mee werkt of van de omgeving waarin het zich bevindt, kan een minder goede invloed hebben op de werking van het Kristal. Met andere woorden, het Kristal neemt "vervuilde" energie op (of over).Je dient het Kristal daarom ook te zuiveren van deze energie en weer op te laden met nieuwe "schone" energie, zodat zij haar werk weer kan doen, of gewoon weer goed voelt. Het is belangrijk om dit te doen, anders kan een Kristal storend gaan werken.

Een Kristal zuiveren (of schoonmaken), kan op verschillende manieren
Je kunt het Kristal onder een stromende kraan (niet te koud water) houden en je in gedachten voor stellen dat alle "slechte", "donkere" of "zware" energieën eruit vloeien en met het water het afvoerputje in verdwijnen. Doe dit zolang als het goed voelt. Wanneer je al enig gevoel hebt ontwikkeld om de energie te voelen of om in contact te staan met een Kristal, dan merk je vanzelf wanneer je voldoende gespoeld hebt. Het Kristal enig tijd in een bakje (zuiver) water leggen kan ook goed werken.

Let op, sommige Kristallen en andere Mineralen kunnen hier niet goed tegen! Pyriet bijvoorbeeld moet je nooit in contact laten komen met water. Het gaat dan oxideren. Seleniet, Celestien en Chrysocolla bevatten veel kalk en kunnen derhalve in water dof worden.

Een Kristal kun je ook enige tijd in de aarde begraven (liefst in de volle grond). Dit heeft ook een zuiverend effect. Je kunt het Kristal ook zuiveren door mentaal te visualiseren dat er een mooi helder liefdevol licht naar toe gaat. Vraag dan of dit licht het Kristal wil zuiveren en de zware energie wil afvoeren. Ook kun je een Kristal zuiveren door haar door de rook van een Wierrookstokje of smeulende Salie te halen.

Na de zuivering kun je het Kristal zich weer laten opladen met nieuwe energie
Je kunt dit doet door het Kristal enige tijd in zonlicht leggen. Pas hierbij wel op dat er geen brand ontstaat doordat het Kristal de zonnestralen focust (net zoals bij een vergrootglas). Er zijn ook Kristallen die hier niet goed tegen kunnen. Amethist en Rozenkwarts bijvoorbeeld zullen verkleuren in zonlicht. Voel af en toe even of het voldoende in het licht heeft gebadderd. Kristallen die zonlicht niet goed verdragen kun je in het maanlicht leggen. Dit kun je natuurlijk bij alle andere Kristallen ook doen. Sommigen vinden maanlicht prettig anderen zonlicht. Ga hierbij af op je intuïtie of wat het Kristal je vertelt.

Het Kristal een tijdje op een groot Amethist- of Berg kristal cluster leggen kan ook. Verder kun je het nog (voorzichtig en snel) een aantal keer door een vlam halen. Doe dit niet met Barnsteen, want deze kan smelten!

Een volledige behandeling geven
Leg dan het Kristal 3 dagen in zuiver water (dagelijks verversen), vervolgens leg je het 3 dagen in de (bij voorkeur) volle grond, waarna je het 3 keer door een vlam heen haalt (niet van een aansteker). Vervolgens haal je het nog 3 keer door de rook van een wierookstokje of smeulende Salie. Je hebt nu het Kristal weer contact laten maken met de 4 elementen waaruit het ontstaan is (water, vuur, aarde en lucht). Hierna kun je het Kristal nog enige tijd in zon- of maanlicht leggen om verder op te laden.

Doe van tevoren altijd gedegen onderzoek naar wat goed is voor het betreffende Kristal. Je kunt veel vinden op internet en er zijn natuurlijk ook boeken te verkrijgen. Maar uiteindelijk gaat het om wat voor jou goed voelt wanneer je omgaat met Kristallen.

woensdag 23 februari 2011

Gedicht ter inspiratie: Boe!



Boe!

Het madeliefje gaat open
En kijkt om zich heen
Hij vraagt zich verbaasd af:
'Waarom ben ik alleen?'
De koe kijkt verlekkerd
'Hee, daar is er weer één!'

Een nieuw bloempje gaat open
'Ben ik hier nu alleen?'


JW

Drunvalo Melchizedek over dimensies, engelen en leven uit het hart

Tijdens haar Juicy living tour bezoekt de altijd opgewekte Lilou diverse spirituele leiders. In deze 3 filmpjes praat ze tijdens haar bezoek aan Sedona met Drunvalo Melchizedek over dimensies, engelen en hoe belangrijk het is juist nu vanuit het hart te leven.

maandag 14 februari 2011

De dromenvanger


Wat is een Dromenvanger
Dromenvangers zijn kunst en is een ambacht van de inheemse Amerikaanse volkeren. De natuur is een diepgaande leraar. Dromenvangers worden gemaakt van takjes, pezen en veren en worden geweven sinds de oudheid door de Ojibwa mensen. Ze werden geweven door de opa's en oma van pasgeboren kinderen en hingen deze boven het wiegje, waarmee ze de zuigelingen rustige en mooie dromen gaven. De nachtelijke lucht is gevuld met dromen. Goede dromen zijn duidelijk en weten de weg naar de dromer, dalend door de veren. De geringste beweging van de veren geven de passage van nog een andere mooie droom. aan Slechte dromen zijn echter verward en verwarrend. Ze kunnen niet hun weg vinden via het web en worden er in opgesloten totdat de zon opkomt en ze verdampen als de ochtenddauw.
Oorspronkelijk werd de dromenvanger geweven op twijgen van de rode wilgen, zoals rode kornoelje, met behulp het draad van de steel van de brandnetel. Deze twijgen werden vers verzameld en in een circel gedroogd of in een spiraalvorm getrokken, afhankelijk van hun bestemming. Er werden natuurlijke veren en semi-edelstenen gebruikt. Een edelsteen voor elk web, want er is maar één schepper in het web van het leven


Geschiedenis van dromenvanger
Lang geleden, toen het woord geluid was, was een oude Lakota spirituele leider op een hoge berg en kreeg daar een visioen. In zijn visioen verscheen Iktomi, de grote misleider en zoeker van wijsheid, in de vorm van een spin. Iktomi sprak tot hem in een heilige taal. Terwijl hij sprak pakte Iktomi de oude wilgen hoepel waarin veren, paardenhaar, kralen en offers op zaten en begon een web te spinnen. Hij sprak tot de oude man over de cycli van het leven. Hoe we ons leven beginnen als zuigelingen, naar boven bewegen door middel van de kinderjaren op weg naar volwassenheid. Tot slot gaan we naar ouderdom, waar we maatregelen moeten nemen worden ter voltooiing van de cyclus.
Maar, zei Iktomi terwijl hij doorging zijn web te spinnen, in elke fase van het leven zijn er vele krachten, sommige goed en sommige slecht. Als je luistert naar de goede krachten, zullen ze je in de juiste richting te sturen. Maar, als je luistert naar de slechte krachten, zullen ze sturen je in de verkeerde richting en kan het je pijn doen. Dus deze krachten kunnen helpen te interfereren met de harmonie van de natuur. Terwijl de spin sprak, bleef hij zijn web weven.
Toen Iktomi klaar was met spreken, gaf hij de oudste het web en zei: Het web is een perfecte cirkel met een gat in het midden. Gebruik het web om uw mensen te helpen hun doelen te bereiken en goed gebruik te maken van hun ideeën, dromen en visioenen. Als je gelooft in de Grote Geest, zal het web je goede ideeën filteren en de slechte ideeën zullen worden gevangen en niet worden doorgegeven.
De oudste gaf zijn visioen door aan het volk en nu hebben veel Indiaanse mensen een dromenvanger boven hun bed om hun dromen te schiften in het web.

zondag 13 februari 2011

Valentijnskaartje


Ze staat op van achter haar bureau en ik zie haar blonde krullen van links naar rechts over haar rug dansen terwijl ze naar de deur loopt.

Twaalf uur.

Ik trek de onderste la van mijn bureau open en pak de kaart die ik vanmorgen op het station gekocht heb tevoorschijn. Twee zoenende lieveheersbeestjes kijken elkaar aan onder een hartvormige zon en ik stel me voor dat ik de linkse ben en Hannah de ander. Ik sluit mijn ogen en zie haar voor me. Ik zie haar altijd voor me, dus dat is niets bijzonders vandaag.

Wat vandaag wel bijzonder is, is dat ik een kaartje voor haar ga schrijven. Wil schrijven. Moet schrijven. Maar wel anoniem, zoals het hoort. Normaal gesproken ben ik niet zo van 'zoals het hoort', maar als het me zo uitkomt doe ik er graag aan mee.

Het kantoor is inmiddels leeg. De klok tikt, mijn hand trilt, mijn buik kriebelt.

Onder andere omstandigheden zou ik er geen problemen mee hebben als ze weet dat het kaartje van mij komt, maar ze is veel te mooi voor me en bovendien getrouwd. Anoniem dus.

Gelukkig kent ze mijn handschrift niet, maar ze leest wel elke dag mijn column. Ik ben er stellig van overtuigd dat ze mijn stijl herkent, dus ik moet schrijven wat mijn hart voelt in andermans woorden.

De klok tikt door, mijn handen zweten, mijn hoofd kriebelt.

Daar ga ik dan. In één keer goed, ik heb immers maar één kaartje. Niet mijn taal. Wel mijn verhaal. Uniek, oprecht, onherkenbaar. Ze mag het niet weten. Ze is getrouwd. En te mooi. En over vijftien minuten terug van haar lunchpauze! Vind de woorden, schrijf ze op, leg het kaartje op haar bureau en dat is dat. Ik moet. In één keer goed.

De airco zoemt, mijn hoofd zoemt mee, mijn pen beweegt.

Lieve Hannah,

Ik weet niet of ik de enige ben die stiekem van je houdt

Ik kan niet weten of ik stiekem het meest van je houd

Ik zal nooit weten of je stiekem ook van mij houdt

Ik weet stiekem wel dat ik het meest van jou houd

Diederik

Shit.


Met speciale dank aan Jan Willem voor deze liefdevolle input

dinsdag 8 februari 2011

De Do`s en Don`ts van Meditatie


Veel mensen stoppen na een tijdje met mediteren, omdat ze niet op de juiste manier starten. Ze kiezen de verkeerde cursus, lezen het verkeerde boek, spreken met de verkeerde mensen, zitten ongemakkelijk of zien het zelfs als een verplichting.

Men moet niet vergeten dat meditatie een oude praktijk is en altijd gunstig is gebleken voor degenen die het op een juiste manier beoefent. De ervaring leert dat als je met regelmaat mediteert, u zeker significante veranderingen in uw gezondheid en het leven in zijn totaal zal zien.

Hier is een lijst van de voorzorgsmaatregelen die men in gedachten kan houden om het maximale resultaat uit een meditatie te krijgen.

De Do `s van mediteren:
1. Experimenteer in het begin om er achter te komen welke houdingen en technieken voor u het beste werken.
2. Begin met een cursus waar je kunt leren mediteren onder deskundige begeleiding.
3. Als je een lichte pijn of een lichte irritatie voelt, of als je in een slecht humeur bent, neem niet direct een medicijn, maar eerst probeer eerst je favoriete Meditatie.
4. Draag altijd comfortabele kleding.
5. Maak altijd een vast patroon in je meditatie oefeningen.
6. Ontdek hoe het voelt vroeg in de ochtend, op een lege maag en in perfecte rustgevende omstandigheden te mediteren.
7. Speel een Meditatie CD, die zal uw Meditatie, zeker in het begin, nog aangenamer maken.
8. Evalueer uw vooruitgang zo weinig mogelijk.
9. Verander je Meditatie techniek na een tijdje.
10. Ga rechtop zitten, al dan niet met de steun van een kussen of de achterkant van een stoel (als je echt moet).
11. Bepaal van tevoren hoe lang je gaat mediteren.
12. Kijk naar alles vanuit het gezichtspunt van een beginner.
13. Ga altijd met de stroom mee.
14. Begin je meditatie met je wat uit te rekken of een ademhaling "warming up" oefening.
15. Oordeel niet. Accepteer en laat de dingen gaan.
16. Weet dat het beter is goed en diep te mediteren dan lang en slecht geconcentreerd.
17. Bekijk bijvoorbeeld passerende vliegtuigen en de auto van de buren
als een uitdaging in plaats van een verstoring.

Don'ts van mediteren:
Tijdens het mediteren moet men
1. NOOIT geobsedeerd zijn met meditatie.
2. NOOIT staan te popelen om verlichting te bereiken.
3. NOOIT mediteren na een zware maaltijd.
4. NOOIT boos op jezelf zijn als je een meditatie mist of overslaat.
5. NOOIT proberen te voorkomen dat je in slaap valt tijdens het mediteren.
6. NOOIT lang mediteren als je een beginner bent.
7. Geen heavy metal en rock muziek afspelen tijdens de meditatie.
8. NOOIT denken aan het krijgen van snelle resultaten.
9. NOOIT zitten in een pijnlijke en ongemakkelijke houding.
10. NOOIT mediteren terwijl je stoned of dronken bent.
11. Laat je niet irriteren door het lawaai van de buren, je papegaai of voorbijrazende auto's langs je raam.
12. Draag NOOIT ongemakkelijke kleding tijdens je meditatie.
13. NOOIT blokken of verstoppen van gedachten en/of emoties die je niet wilt tijdens een meditatie.
14. NOOIT bang zijn of in paniek raken als je dingen zoals duizeligheid, heftige emoties of andere reacties tijdens uw meditatie ervaart.

zaterdag 5 februari 2011

Moqui balls; de levende stenen


Moqui balls worden ook wel ' Levende Stenen ' genoemd.
Moqui's hebben een positie, energie aanvullende, helende werking op je Aura je geest en je lichaam, ze dragen bij aan een goede nachtrust, helpen om opmerkzamer te zijn. Neemt de aura energie op, zuiverd deze en zorgt dat deze energie zorgt voor een beter functioneren. Moqui's brengen innerlijke rust, schenken je overlevingskracht in dit hedendaagse bestaan. Moqui's schenken jou en evt. je naasten geluk, tevredenheid, levenskracht, vruchtbaarheid en tevens verzachten zij negatieve eigenschappen zoals gierigheid, agressiviteit en geldingsdrang. Moqui's komen uit de oerlagen van de aarde, zelf door alle steenlagen heen, naar boven. Ze worden niet gedolven, maar hun hardheid helpt ze gewoon op eigen kracht uit de aarde te komen.

Mannelijk en Vrouwelijke steen:
Moqui's zijn levende stenen in een mannelijke en vrouwelijke vorm. De mannelijke vorm is meestal ruwer en de vrouwelijke voelt gladder aan en is veelal donkerder van kleur. De mannelijke Moqui heeft rechtsdraaiende energie en het vrouwtje links draaiende energie en horen als paartje bij elkaar.
Moqui's bezitten helende krachten die op Aura, Geest en Lichaam van ons werken. Moqui's hebben een positief aanvullende, helende werking op alles wat met de Aarde o.a. stenen, bomen / planten, dieren en de mens te maken.

Helpt echtscheiding te voorkomen:
Het indiaanse woord "Moqui" betekend zoveel als Trouwe Lieveling. Volgens indiaanse tradities dragen de vrouwen overdag een mannelijke Moqui en de mannen een vrouwelijke, als ze gescheiden van elkaar leven. Bij terugkomst 's avonds levert dit een positieve aura op.
Volgens een recent verschenen Amerikaans Indianenboek helpt de Moqui Marble echtscheidingen voorkomen.

Positieve energie:
De Moqui's zorgen voor een Positieve, Helende Energiestroom voor zowel lichaam, geest als Aura en helen blokkades, de Aura en schenken ons meer levens vreugde, een heldere geest, inzicht en een positieve uitstraling. Zij sterken het diepere gevoel van onderbewust zijn,
het zelfrespect, de levenszin en eigenwaarde.

Vriendschapstenen:
Deze stenen kunnen ook een mooi symbool zijn voor jullie vriendschap. Draag beide een moqui ball bij je als symbool van verbinding en vriendschap.

Hoe kun je ze gebruiken?
Hoe gebruik je de energie van Moqui balls, met respect. Neem het mannetje in je linkerhand en het vrouwtje in je rechterhand. Sluit je handen zachtjes zonder te knijpen. Breng je handen voor je bij elkaar, ter hoogte van je zonnevlecht. Zet je handen tegen elkaar en ontspan je armen en schouders. Concentreer je nu op de kogels en je zult de energiestroom ervaren.

Moqui's zijn niet zomaar stenen, maar bevatten een levende energie.
Door ze met warmte, aandacht en eerbied te behandelen, dus bij je te dragen als (echt) paartje -mannetje en vrouwtje bij elkaar en ze met respect te verzorgen, worden ze tot leven gewekt en zorgen ze voor jouw drie eenheid ( Aura, Geest en Lichaam ). Zodra je ze uit elkaar houdt, kun je er magnetiserend ( gericht energie sturend ) mee werken en wordt de positief aanvullende, helende energie toegepast op je lichaam.
Let op; Moqui balls mogen absoluut niet worden gereinigd in water,
zoals andere helende stenen, zij zullen zoals de indianen spreken "verdrinken". De Indiaanse legende vertelt, dat zij verkruimelen als zij niet goed worden behandeld, ondanks hun enorme hardheid. Wanneer ze een tijd geen aandacht hebben gehad, kun je ze opladen met de
energie van Volle Maan of door middel van doorzichtige, energie sturende edelstenen, zoals Bergkristal of Amethist.

Reinigen:
Je kunt deze stenen heel goed en gemakkelijk reinigen met Salie wierook, deze vind je hier terug: Salie