woensdag 25 mei 2011

Verbetering van je intuïtie met hulp van stenen en kristallen


Deze stenen en kristallen zullen je helpen je intuïtieve vermogens te versterken/ verbeteren en je wakker maken voor nieuwe informatie.

• Amazoniet - Opent het derde oog voor intuïtie

• Amethist - Opent intuïtie en vergroot paranormale gaven

• Azuriet - Stimuleert het derde oog: Vergemakkelijkt de psychische ontwikkeling, spirituele begeleiding en een hoger bewustzijn. Brengt nieuwe perspectieven en werkt geestverruimend.

• Bloedsteen - Verhoogt de intuïtie en verhoogt de creativiteit

• Calciet - opent je naar een hoger bewustzijn en psychische vermogens (bijv. channeling, uittredingen uit het lichaam)

• Dioptase - Activeert de geestelijke en psychische verwezenlijking van visie bij plaatsing op het derde oog

• Smaragd - Verbetert de geestelijke vermogens, opent helderziendheid

• Fluoriet - Verhoogt de intuïtieve bevoegdheden

• Herkimer Diamant - Stimuleert paranormale gaven zoals helderziendheid, spirituele visie en telepathie, verbinding naar begeleiding vanuit de hogere dimensies

• Lapis Luzili - Verbetert het 'droomwerk' en de psychische vermogens en het vergemakkelijkt de spirituele reizen

• Malachiet - Geplaatst op het derde oog, activeert het visualisatie en psychische visie

• Maansteen - Verbetert paranormale gaven en ontwikkelt helderziendheid.

• Kwarts - Verbetert paranormale gaven en stemt je af op jouw spirituele doel

• Saffier - Stimuleert paranormale gaven

• Sneeuwvlok Obsidiaan - Verscherpt innerlijke en uiterlijke visies

• Turquoise - Verbetert de intuïtie

vrijdag 20 mei 2011

De voordelen van meditatie voor kinderen en hoe ze het kunnen doen


Een nieuwe studie gepubliceerd in het International Journal of Yoga concludeerde dat wanneer kinderen worden opgeleid tot meditatie, hun aandachtsspanne aanzienlijk worden verhoogd.
De onderzoekers testten twee yoga-gebaseerde ontspanningspraktijken met betrekking tot specifieke meditatie en rust technieken met 208 schoolkinderen (132 jongens en 76 meisjes) tussen de leeftijd van 13 en 16 jaar oud. Hun aandacht overspanningen werden getest vóór en na het oefenen van de twee technieken: meditatie en rust.

Zowel meditatie en rust verbeterde bij de kinderen de 'aandacht significant, maar meditatie had de grootste invloed op de scores, ongeacht het geslacht of de leeftijd van de kinderen. Leerkrachten die meditaties in hun lessen verwerkten brachten verslag uit over hun klaslokaal en de omgeving die meer vreedzaam ervaren werd en schrijven dit toe aan hun leerlingen die het 'vermogen om compassie te betuigen aan elkaar' ontwikkelden.

Therapeuten laten zien dat meditatie bij kinderen faalangst vermindert, relaties met leeftijdsgenoten in positieve zin verbetert en verbetert de woede-managementvaardigheden. Wetenschappers hebben ontdekt dat door meditatie de bloeddruk daalt en het helpt andere lichamelijke functies te verbeteren

Ouders geven aan dat wanneer hun kind mediteert het gevoel van eigenwaarde bij hun kind verhoogd, dat het hen helpt ontspannen in bijvoorbeeld het kantoor van de dokter, voor het slapengaan en het hen helpt gezonder te blijven.
Kinderen zeggen dat meditatie hen helpt zich voor te bereiden op tests en sportevenementen, alsmede verbetert het relaties met hun vrienden, ouders, broers en zusters. Andere kinderen geven aan dat ze genieten van mediteren, omdat het maakt dat ze "een goed gevoel krijgen, wanneer ze verdrietig zijn" en omdat het gewoon leuk is.

Wat is een goede leeftijd voor kinderen om te beginnen met mediteren
Er is geen vaste regel op dit punt. Het is belangrijk dat kinderen geen druk voelen om te mediteren, alleen omdat de ouders het willen. De beste indicator wanneer ze er klaar voor zijn en om er mee door te gaan is wanneer ze gemotiveerd zijn om te starten vanuit hun eigen nieuwsgierigheid en verlangen. Uiteraard geld ook hier: Hoe eerder uw kind begint hoe beter. De lengte van een meditatie voor kinderen is niet belangrijk. Soms kan een minuut al voldoende zijn. Het gaat erom dat het kind vertrouwd raakt met het mediteren, het leuk vindt en blijft vinden. Uiteindelijk zal het voor de kinderen heel gewoon worden om even een rust moment te pakken en zichzelf in een meditatieve toestand te brengen.


Enkele suggesties voor het enthousiast krijgen van kinderen om te mediteren
Laat ze een rustige hoek/plek in hun kamer creëren. Zorg ervoor dat de kleuren in de kamer rustgevend zijn. Lichte blauwe en groene tinten zijn het meest rustgevende. Koop eventueel een voordelig meditatie masker voor de ogen, zodat ze wat hulp krijgen bij het sluiten van hun ogen. Laat ze een mooie steen uitzoeken, die ze bij hun 'altaar' kunnen leggen. Misschien een leuke disney sloop om het kussen om het eigen gevoel te versterken.

Zoek uit of er filmsterren of andere bekende 'helden' van je kind zijn die mediteren.

Zorg ervoor dat de meditatie op een rustig moment plaats vindt. Bijvoorbeeld wanneer het kind wakker wordt of uit school komt. Wanneer het kind staat te 'stuiteren' of enorm energiek is heeft mediteren geen of weinig zin. Lekker buitenspelen om te ontladen is dan veel beter voor het kind.


Meditatie is een relatief groot woord voor de meeste kinderen. Dit woord is soms al een vreemd concept voor volwassenen en kan daarom best intimiderend zijn voor de ouder. Het is echter een groot woord voor iets heel eenvoudigs! Meditatie kan al eenvoudig gedaan worden door je ogen te sluiten en te luisteren naar de wind, of alleen maar rustig zitten, terwijl je reis naar wonderlijke plekken.

Vóór het begin van een geleide meditatie, vraag je het kind om zijn of haar ogen te sluiten en nadenken over wat haar slaapkamer eruit ziet. Toen ze haar ogen opent haar vragen, Als je ogen waren gesloten wanneer u de foto van uw slaapkamer zag vervolgens hoe heb je de foto zien? Het uitvoeren van deze korte oefening en het deelnemen aan een discussie over zou moeten verlichten eventuele angsten in verband met het niet kunnen om te mediteren, want het is echt zo makkelijk.

Vervolgens leg je aan het kind uit wat voor houding mensen meestal aannemen tijdens de meditatie. Laat hem/haar weten dat elke positie perfect is zolang het maar comfortabel is. Zittend in een stoel, liggend of zittend in kleermakerszit op de vloer. Laat het kind weten dat het het beste is als zijn/haar ogen gesloten zijn. Herinner het kind eraan dat het overal kan mediteren. In feite kan het hij/zij al voor een paar minuten in het klaslokaal mediteren, zonder dat iemand weet wat hij/zij doet. Mediteren kan zelfs met de ogen open.

zaterdag 7 mei 2011

Zwanger...een roze wolk?!


Je voelt je kind groeien in je buik. Het is een periode van inkeer. Alleen is het vaak moeilijk om in deze tijd rust te vinden. Er moet veel, je werk, je gezin en sociale verplichtingen. Om van je zwangerschap ten volle te kunnen genieten en ze zo aangenaam en bewust mogelijk te beleven, is degelijke informatie en lichaamswerk warm aanbevolen. Ontspanning is een onmisbaar ingrediënt voor een aangename zwangerschap en bevalling. Maar dat is niet altijd zo vanzelfsprekend...

Lees verder

zondag 1 mei 2011

7 redenen om langer, harder en vaker te lachen


Lachen is echt het beste medicijn. Hier zijn zeven redenen om langer, harder en vaker te lachen :

1. In een recente studie gepubliceerd in Geriatrics and Gerontology International, vonden de onderzoekers dat lach-therapie depressies verlaagd bij oudere patiënten.

2. In dezelfde studie kwam ook naar voren dat lachen zorgt voor een betere kwaliteit van de slaap en zorgt voor minder slapeloosheid.

3. Lachen kan pijn voor maximaal 45 minuten verminderen. In een studie gepubliceerd in het Spaanse tijdschrift Revista de enfermería, vonden de onderzoekers dat lachen een vermindering van chronische spierpijn tot gevolg heeft.

4. Regelmatige lachen verbetert de functie van de bloedvaten en verhoogt de bloedtoevoer. Lachen geeft een positieve impuls aan uw cardiovasculaire gezondheid.

5. Volgens deskundigen creëer je een diepere band met hen met wie je samen lacht.

6. Het is een bewezen stress-reliever. Lachen helpt om de cortisol-geïnduceerde stress respons te beperken en heeft uiteindelijk een zeer positief effect op het verminderen van buikvet en de functie van de bijnieren.

7. Lachen geeft het immuunsysteem een boost en helpt infecties af te weren. Of je nu vecht tegen een verkoudheid of griep of zelfs kanker, lachen is een geweldig medicijn.

Pachamama; de moeder die alle leven verwekt


Pachamama (Mama Pacha) is de Peruaanse Inca naam voor Moeder Aarde. Ze dateert eigenlijk terug van de pre-Inca tijd en wordt beschouwd als de meest vereerde godin in de Andes. Ze wordt beschouwd als de Moeder die al het leven verwekt. Ze houdt toezicht op het planten en het oogsten en is verantwoordelijk voor het welzijn van de planten en dieren. Ze wordt ook wel gezien als de grote draak die het Andes-gebergte vertegenwoordigt. Er wordt gezegd dat ze onder de bergen slaapt, wat ertoe kan leiden dat ze de aarde laat schudden als de mensheid niet nakomt goed voor haar te zorgen. De mensen uit de Andes geloven dat de recente clusters van aardbevingen in het gebied het resultaat zijn van het negeren van Moeder Aarde door de mensheid.

Pachamama is verbonden met haar man, Inti, de zonnegod van de oude Inca's, Mama Cocha, de zeegodin, en de storm kreeg Illampu. Samen vormen ze een integratie van alle vier de elementen. Ze wordt nog steeds vereerd in de Zuid-Amerikaanse landen waar de vruchten van de aarde, voedsel uit verschillende regio's, aan haar worden aangeboden. Ze herinnert ons vandaag de dag aan de noodzaak om de macht van de Aarde en het incidentele onvoorspelbare karakter van haar elementen te erkennen.

Tijd doorbrengen in de openlucht kan effect op ons hebben in een zeer diepgaande manier. Her-verbinden met Moeder Aarde, Pachamama, brengt ons terug in contact met de wilde kant diep in ons. Dit is de bron van onze intuïtie, onze energie, onze creativiteit en onze dromen ... onze rusteloze verlangen om volledig te worden.