woensdag 29 februari 2012

Het is geen sprookje! Seattle gaat eerste voedselbos krijgen


Vergeet weilanden. Het nieuwe park van deze stad zal zijn gevuld met eetbare planten en alles, van peren tot kruiden, mag gratis en voor niets worden geplukt.
In Seattle, de grootste stad in de Amerikaanse staat Washington, wordt een voedseloase aangelegd. In de wijk Beacon Hill is namelijk drie hectare gereserveerd voor een heus voedselbos.

Binnenkort kan men er genieten van walnoten, kastanjes, bosbessen, frambozen, appels, peren, ananas, yuzu, guave, dadelpruim en vele soorten kruiden. Alles mag gratis worden geplukt door eenieder die het eerste voedselbos van de stad betreedt.

“Dit is erg innovatief en nog nooit eerder gedaan in een openbaar park,” zei landschapsarchitect van het Beacon Food Forest-project Margarett Harrison. Ze verwacht dat de aanleg deze zomer kan beginnen.



Dit soort stedelijke landbouw is ontwikkeld op basis van het begrip permacultuur, met als doel een duurzame opbrengst van ecosysteemproducten en -diensten voor gemeenschappen door bewust ontwerp van de omgeving. Het bos is naar verluidt het eerste grootschalige permacultuur-project in de Verenigde Staten.

Friends of the Food Forest probeerde zoveel mogelijk steun te verzamelen in de buurt. Het team deed 6.000 kaarten in vijf verschillende talen op de bus en deelde flyers uit. Deze steun bleek erg belangrijk voor de organisatoren. Er werden zelfs tolken ingezet om de Chinese inwoners een stem te geven in de planning van het project.

Geslaagd

Wie mag het fruit plukken wanneer het rijp is? “Iedereen,” zei Harrison. “Er was veel discussie over. Mensen maakten zich zorgen dat iemand bijvoorbeeld alle bosbessen zou plukken. Dat zou kunnen gebeuren, maar misschien heeft iemand ze hard nodig. We zien het nu zo: als we aan het einde van het seizoen geen bosbessen meer hebben zijn we geslaagd.”

bron: www.takepart.com

zondag 26 februari 2012

52 Blijmakertjes week 8: WIL JE EEN CAKEJE?


Vandaag zijn we vroeg in onze keuken gestart.
Deze dag gaan we 100 cakejes uitdelen op straat, in het park en op de kinderboerderij.

lees hier verder en neem eens een kijkje op www.geefjijhetdoor.nl

vrijdag 17 februari 2012

Ontvang GRATIS de 9 Munay Ki rites


Vanaf 2012 geven wij de 9 rites/ inwijdingen van de Munay Ki op traditionele wijze ofwel GRATIS door!

Vanuit de traditie wordt er niet betaald voor de rites, maar neemt men iets mee voor degene van wie de rites worden verkregen. Het is aan de inwijdeling dus zelf te bepalen wat hij hier tegenover stelt. In tegenstelling tot vele anderen vragen wij GEEN onkostenvergoeding voor het verkrijgen van dit prachtige geschenk van de Inca's. Dit is onze keuze, omdat wij er van overtuigd zijn dat iedereen toegang moet kunnen hebben tot deze uiterst liefdevolle inwijdingen. Uiteraard staat er ook een kopje koffie of thee en wat lekkers voor je klaar!

Iedere maand starten we met een nieuwe groep. In 3 avonden verspreidt over 3 weken ontvangt u de 9 rites.

De eerste groep start op woensdag 7 maart om 20.00 uur.
De volgende data zijn 14 maart en 21 maart.(nog 1 plek)


De tweede groep start op woensdag 4 april om 20.00 uur.
De volgende data zijn 11 april en 18 april.


WIlt u de 9 rites van de Munay Ki ontvangen op traditionele wijze
klik dan hier om u aan te melden


Geweldloosheid
Breng geen schade aan jezelf of anderen.

Waarachtigheid
Wees trouw aan je woord, en laat je woord waarheid zijn.

integriteit
Steel niet, niet eens de blik van een ander. Walk your talk.

Gematigdheid
Gebruik wijselijk de levenskracht in jezelf.

Vrijgevigheid
Geef meer dan je neemt, want er is niets in de wereld echt van jou.

dinsdag 14 februari 2012

De Natuurlijke tijd 14 – 26 februari


Kunnen laten | aarde healing | Vertrouwen | Zich ontplooien | Synchroniciteit
Zegel Aarde: Caban is ‘dat wat beweegt’. Net als de Aarde zelf die altijd maar draait. Net als cycli van de natuur die in beweging zijn. De kracht van Aarde is een liefdevolle leidende kracht die je vraagt in beweging te blijven, los te laten en vertrouwen te hebben in de uitkomst van je wandeling.
Aarde Wavespell: De Aarde draait in een vaste baan om de zon en is niet zomaar van deze baan af te brengen. Dit geldt ook voor de Aarde Wavespell. Je doet wat je moet doen. Het zou kunnen dat je gemakkeijk afgeleid bent van waar je mee bezig was. Er gebeurt ook zoveel tegelijk! Houd je focus en volg je pad. Maar ook koppigheid kan deze 13 dagen in de weg zitten. Je kunt tegen mensen aanlopen die heel overtuigd zijn van hun eigen ideeën en hier koppig aan vast blijven houden. Misschien doe je dat zelf ook wel? Gebruik het absorberend vermogen van Moeder Aarde om deze koppigheid naar toe te laten stromen. De Aarde transformeert je wantrouwen naar vertrouwen en herinnert je aan je pad. Ook kunnen er uit het niets aardbevingen in je leven opduiken die grote verschuivingen veroorzaken in je werk of privésituatie.

zondag 12 februari 2012

52 Blijmakertjes week 6: Kleine cadeautjes bij de bushaltes


Vandaag hebben we door de hele stad bij diverse bushaltes een blijmakertje achtergelaten. In iedere wijk, bij het station en in de stad ligt nu een klein presentje... Zomaar voor jou!
Lees meer!

vrijdag 10 februari 2012

Wijsheid van de natuur: De natuur als coach


Na de succesvolle workshop de symboliek van bomen is er bij Andere Ogen een nieuwe workshop ontstaan; Wijsheid van de natuur: De natuur als coach.
Wij bieden een unieke ontdekkingsreis die je naast inzichten in jezelf, je ook de natuur weer leert waarderen in al haar schoonheid en haar boodschappen op de juiste manier leert interpreteren.
Iedere boom is anders en heeft een eigen karakter die weer een aspect van ons spiegelt. Voor oude culturen was het heel normaal contact te maken met de natuur. De bomen waren voor deze mensen intelligente en vriendelijke wezens die graag met hen communiceerden. Het contact met de natuur is door de jaren heen, voor vele vervreemd en op de achtergrond geraakt. Wij maken weer contact!
Ga mee op reis, waarbij bomen richting zullen gaan geven aan ons pad.
Laat je meestromen volgens de cyclus van de natuur.

lees meer

woensdag 1 februari 2012

De natuurlijke tijd 1 – 13 februari

Het schenkende | weten wanneer het tijd is | Bewustzijn | Rijpen | Gericht bezig zijn | Opbloei

Zegel Zaad: Zaad is zowel het zaad zelf waarin alle toekomstmogelijkheden opgeslagen liggen, als de vruchtbare aarde waarin alles zich bevindt om het zaad te laten ontkiemen en tot opbloei te laten komen. Zaad is doelgerichte actie, potentie, groeikracht en ontwikkeling.

Zaad Wavespell: Het zaad is de verzamelplek van alle talenten en vermogens. Wat is er nodig om het zaad te laten ontkiemen? Deze dagen kan je creativiteit en seksualiteit blokkeren. Vraag je af of je eigen oordeel je in de weg zit, waardoor je je niet ten volle kunt te ontplooien. Ideeën als ‘ dat kan ik toch niet’, ‘zweten is vies’ of ‘ik word toch nooit de beste’ werken remmend op de ontkieming van het zaad. Geef het niet op, ga niet bij de pakken neerzitten want Zaad wil ontkiemen! O ja, word ook niet te ongeduldig, want ook dat hoort bij de Zaad Wavespell: Zaad weet wanneer het tijd is te ontkiemen en te bloeien.

Bron happynews