donderdag 21 januari 2010

De Natuurlijke tijd 21 januari t/m 2 februari

Deze 13 dagen staan in het teken van de scheppende krachten van de Geest. Let de komende dagen goed op de synchroniciteit van het leven. Vergeet hierbij de symboliek in je dromen niet. Er is een groot verschil tussen geestkracht en gedachtenkracht. Het krachtveld van de Geest is onmetelijk ruim. In verbinding met de ziel en de Geest kan het bewustzijn op een hoger plan gebracht worden. De kracht van de gedachte is overigens niet zonder gevaren. Ga daarom niet langer mee met de waan van de dag, die verbonden is met de lagere dimensies. Wees zuiver van hart, in verbinding met de ziel en de Geest: dan kan het wonder plaatsvinden. Zuivere informatie komt op je pad, als je openstaat voor de kracht van de Geest. Ieder is schepper van zijn eigen leven, en de Geest is hierbij onze grootste inspirator!

Bron: astronieuwetijd.blogspot.com

woensdag 20 januari 2010

Munay Ki Workshop start 13 maart


Voor jou persoonlijk kunnen de Munay Ki inwijdingen een middel zijn om in je leven dat tot werkelijkheid te brengen waar je nu zelfs nog amper over durft te dromen.

Elke inwijding van de Munay Ki is een persoonlijke stap naar hoger bewustzijn en tegelijkertijd een fase in het versnelde evolutieproces van de mensheid op weg naar een harmonieuze samenleving.


Workshop

De workshop bestaat uit 3 dagen verspreid over 3 maanden waarin je de negen inwijdingen ontvangt.

In de tussenliggende maanden kunnen de inwijdingen integreren

Dag 1: Inwijding 1 t/m 4
Dag 2: Inwijding 5 t/m 7
Dag 3: Inwijding 8 & 9

Vanuit de traditie ontvang je de negen inwijdingen gratis.
Wel vragen we een onkostenvergoeding voor deze 3 dagen welke € 300,- bedraagt
Dit is incl. thee/koffie met wat lekkers, lunch en schriftelijk cursusmateriaal. Ook ontvang je de Munay Ki dvd met Nederlandse ondertiteling en je eigen inwijdingssteen ( Pi-stone ).

De volgende training start op 13 maart om 10.00 tot 16.30 uur.


Wij hebben de Munay Ki inwijdingen ontvangen van Titia De Roos en Cor de Weger van Inguz in Riemst (België). In grote dankbaarheid geven wij nu de inwijdingen aan jou door!

donderdag 14 januari 2010

Vanaf de Oude Amazone Indianen: 'Biochar' als een modern wapen tegen klimaatverandering

Wetenschappers melden dat "biochar" - een materiaal dat de Amazone-Indianen eeuwen geleden gebruikten om de bodemvruchtbaarheid te verbeteren - potentieel heeft de wereldwijde klimaatverandering te helpen te vertragen. Massaproductie van biochar zou de koolstof kunnen opvangen en wegzuigen die anders als kooldioxide, het belangrijkste broeikasgas, in de atmosfeer terecht zou komen.

Hun rapport verschijnt in ACS "Environmental Science & Technology, een tweewekelijkse tijdschrift.

Door verwarming van hout, gras, koren of ander organisch materiaal wordt Biochar houtskool in afwezigheid van zuurstof geproduceerd De gassen die door de verhitting vrij komen kunnen worden verzameld en verbrand om energie te produceren. Het laat houtskool achter dat zeer rijk is aan koolstof.


Amazone Indianen mengden een combinatie van houtskool en organisch materiaal in de bodem om de bodemvruchtbaarheid te verbeteren, iets wat de wetenschappers geïnteresseerd kreeg in het bestuderen van het moderne potentieel dat biochar heeft.

De studie betrof een "life-cycle analysis" van biochar productie, een uitgebreid 'Cradle to Cradle' kijken naar het potentieel in de strijd tegen de wereldwijde klimaatverandering en alle mogelijke gevolgen van het gebruik van het materiaal. De wetenschappers concluderen dat het produceren van biochar meerdere voordelen heeft. Zo kan CO2 in ieder geval tijdelijk worden opgeslagen, zonder dat het veel geld kost. Bovendien wordt er met de productie van biochar ook energie geproduceerd en kan biochar zelf gebruikt worden om het land vruchtbaarder te maken.

Bron: sciencedaily.com

woensdag 13 januari 2010

Help de vogels de winter door


Vogels hebben het moeilijk door de aanhoudende koude.

Zij hebben moeite met het vinden van voedsel, terwijl ze juist meer eten nodig hebben doordat zij veel gewicht verliezen tijdens een koude nacht.

Kleine vogels raken dan ongeveer 10 procent kwijt van hun lichaamsmassa. Dat meldt de Vogelbescherming op haar website.

Mensen kunnen stads- en tuinvogels bijvoederen. Het beste is twee keer per dag zoutloos voer op de grond en op een voedertafel te strooien. Ook twee keer water geven is belangrijk.

Naast vers water kan dat ijsschaafsel zijn, maar beslist geen warm water. Melk, gezouten en gebrande noten, margarine en olie zijn slecht voor vogels. Zachte vetten tasten de waterdichtheid van de veren aan en werken laxerend.

Strooivoer, vetbollen, ongebrande pinda's, fruit, bruinbrood(kruimels), zonnebloempitten, ongekookte havermout en meelwormen zijn goed voor de verschillende tuinvogels. Het beste is fruit te halveren en geen kleine stukjes te geven. Vooral bij vorst kunnen vogels zich in kleine stukjes verslikken.

Bron: ANP

donderdag 7 januari 2010

De Natuurlijke tijd 8 t/m 20 januari


ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE

Deze 13 dagen staan in het teken van onvoorwaardelijke Liefde. Ben je werkelijk onvoorwaardelijk naar jezelf, de ander en het totaal? Volg je de weg van onvoorwaardelijke Liefde, innerlijke rust, neutraliteit en inspiratie door je vrij te maken van de lagere velden van bewustzijn? Onvoorwaardelijke Liefde schenkt innerlijke vrijheid door de keuze te maken voor de hogere dimensies. Dit proces geschiedt via nederigheid en neutraliteit: het doel is ondergeschikt aan het proces zelf. Onvoorwaardelijke Liefde en overvloed gaan hand in hand. Creëer een liefdevolle en duurzame wereld door in het ‘Nu’ te leven. Wij scheppen alles zelf, en kunnen dit ook weer herscheppen. Zelfwerkzaamheid is een continu proces. Wie aan het allerkleinste werkt, werkt aan het allergrootste. Elke stap die je vanuit onvoorwaardelijke Liefde zet, voedt daarom het grotere geheel!

Bron: http://astronieuwetijd.blogspot.com/

zondag 3 januari 2010

Nieuw bij Andere Ogen: Workshop Vuurceremonie


In de oude culturen werden naast persoonlijke feesten ook natuurfeesten gevierd.
Deze feesten vormden steunpunten voor het verloop van de grote cyclus van het jaar.
Toen waren de mensen aangewezen op het ritme in de natuur.
Moeder aarde gaf hen voedsel, gereedschap en beschutting. Steeds op haar eigen tijd en eigen manier.
Om dit te eren vieren mensen dankfeesten.
Ieder feest (ceremonie) markeert een omslagpunt in de natuur en in onze innerlijke emotionele cyclus. Deze ceremonies helpen je om oude stukken los te laten en het geeft je de energie om nieuwe krachtige intenties te leggen.
Deze situaties zorgen voor de mogelijkheid om jouw intentie te vertalen naar heling in de alledaagse werkelijkheid.

31 januari Zuiveringsceremonie
21 Maart Lentefeestceremonie
28 april Zuidenwindceremonie


Duur workshop: 20.00 tot 22.00
Kosten: 20,- incl. koffie of thee en ocote (speciale maya houtsoort)
Advies: Trek warme kleding aan als het koud is.