maandag 26 oktober 2009

Munay-Ki ; Een geschenk van de Inca's (deel 2)

Afgelopen zaterdag hebben we de 5e, 6e en 7e inwijding van de Munay ki mogen ontvangen. Vroeg in de ochtend gingen we weer samen richting België waar we om 11.00 uur werden verwacht door Titia en haar man Cor. Na het ontvangst en wat indrukken van de eerste inwijdingen te hebben gedeeld hebben we met z'n allen de heilige ruimte* geopend. In een soort van gebed en gewapend met ratels en trommels riepen we de 4 windrichtingen en hun krachtdieren aan. Ook moeder aarde en vader kosmos komen aan de beurt in dit ritueel. Het effect was echt wonderlijk te noemen. (*Een heilige ruimte stelt ons in staat onze stille innerlijke wereld binnen te gaan waar genezing plaatsvindt. Hier kan het wereldse ons niet afleiden en is elke handeling gewijd en doelbewust. Toch is een gewijde ruimte niet ernstig of zwaarwichtig. Sjamanen nemen hun werk serieus, maar ze nemen zichzelf helemaal niet zo serieus, er word vaak gelachen en gedold tijdens genezingsceremoniëlen. Binnen de gewijde ruimte ervaren we de lichtheid van ons bestaan. Er wordt gemakkelijk gelachen en gehuild. Binnen de gewijde ruimte worden onze lasten lichter en kunnen we geraakt worden door de hand van de grote geest.) Hierna volgde één voor één de inwijdingen. Opvallend was dat ze voor alledrie hetzelfde waren, echter met een andere intentie.

5. De inwijding van de Hoeder van de Dag ( Pampamasayok )
Deze inwijding is het ritueel van de bewakers van de dag. Het verbindt je met de afstammelingen van lichtwezens uit het verleden. Zij vereren het vrouwelijke en eren de natuur in al haar grootsheid. Om harmonie te brengen in de relatie tussen mensen en de aarde, werken zij met onzichtbare krachten van Moeder Aarde en haar natuur.

Met deze inwijding begin je de vrouwelijke kwaliteiten in jezelf te helen en je relatie met de Aarde, met onze grote Moeder. Het helpt je ook om over angst en geweld heen te stappen en om vrede en waarheid in praktijk te brengen.

6. De inwijding van de Hoeder van Wijsheid ( Altomesayok )
Deze inwijding verbindt je met en heelt het mannelijke aspect van jezelf. Het herstelt de verbinding met de hemelen en met de Vader. Het verbindt je met je afstammelingen uit het verleden en de toekomst. Het zijn lichtwezens die de dood hebben overwonnen en die uit de tijd zijn gestapt. Dankzij deze inwijding kun je uit de tijd stappen en proeven van je onsterfelijkheid, van oneindigheid en collectieve wijsheid. De wonden uit je vorige levens worden geleidelijk aan geheeld waardoor je heel wordt op zielsniveau.

Deze inwijding is geassocieerd met de met sneeuw en ijs bedekte bergtoppen die door de geschiedenis heen werden vereerd als krachtplaatsen, van de Sinaiberg, de Fujiberg tot de Olympus. De heilige bergen werden vereerd als plaatsen waar mens en God/Spirit elkaar ontmoeten.

Je ervaart stabiliteit en innerlijke rust, ondanks een chaotische buitenwereld. Deze inwijding maakt een einde aan lijden en brengt ( innerlijke ) vrede, liefde, vreugde, de nectar, het zoete, van het leven. Deze inwijding belooft je de capaciteit om naar je eigen roeping te luisteren zodat je je ware bestemming kunt leven.

7. De inwijding van de Hoeder van de Aarde ( Kuraq Akuyek )
Deze inwijding verbindt je met de aartsengelen die waken over onze Melkweg. Hoeders van de Aarde zijn de hoeders van alle leven op aarde. Zij vallen onder de directe bescherming van deze aartsengelen. Wanneer het nodig is kunnen zij hun krachten aanroepen, om heling, orde en balans te brengen in alle situaties.

Deze inwijding tot Hoeder van de Aarde geeft je een directe verbinding met de sterren en met de zon, onze lokale ster. En vanuit die verbinding sluit je de hele aarde in je hart. Je leert hoe je via je dromen een nieuwe wereld kan scheppen.

Je wordt je bewust dat elke handeling, woord, gedachte en een enkele zegening een impact kan hebben op de volgende zeven generaties.

Door deze initiatie begint ook de verandering van je fysieke gesteldheid. Je lichaam begint op een andere manier te helen en te verouderen. Deze inwijding laat je zogenoemde ‘godbrein’ ontwaken. In de kwantumfysica wordt dit deel van je hersenen het brein van telepathie genoemd, waarmee je kunt inloggen op het Veld. Dit geeft je de mogelijkheid om bewust en actief deel te nemen aan het proces van creatie. Het vergroot de kracht van je intentie en je vermogen om met moed en compassie je visie en dromen waar te maken.

Uiteraard zijn we allemaal weer heel erg benieuwd naar de uitwerkingen van de inwijdingen. Vooralsnog voelen wij ons, naast een verkoudheid helemaal geweldig!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten