donderdag 24 december 2009

HOE BELANGRIJK ZIJN KERST EN NIEUWJAARSWENSEN...


Waarom deze wensen juist tijdens de kerstdagen en het wisselen van het oude naar het nieuwe jaar?


Het vlies tussen onze wereld en de wereld naar de toekomst en de Schepper is dun tijdens deze periodes. Dat betekent dat alles wat we denken, voelen, doen en wensen heel erg gemakkelijk in deze werelden komt. Zelfs zonder meditatie, visualisatie, ritueel of welke spirituele actie dan ook, komt het rechtstreeks in deze werelden. Zonder er bij stil te staan of er bewust van te zijn. Iedere gedachte, emotie, daad en wens dringt door de sluiers van de andere werelden door en komt vaak het volgende jaar terug als gebeurtenis in ons leven. Dit is dus de perfecte tijd om elkaar vele wensen toe te bedelen omdat het nu gemakkelijk is en deze wensen zo snel door die fragiele laag heengaan.
Dat de sluiers zo dun zijn als een doorzichtige mist, herkennen de meeste vaak als ze hun hart openen en hun aandacht richten in een gebed. Het is alsof we een persoonlijk gesprek hebben met de Bron (God, Schepper of hoe je dat ook noemt voor jezelf). De meeste bemerken het doordat ze rustig worden, geraakt zijn, weer vertrouwen hebben of hun hart hebben kunnen luchten. Herkening doordat gevoelens veranderen, door rustige gedachten, door een warmte in het lichaam en sommigen doordat alles helderder en lichter lijkt om hem of haar heen. Daarom voelen de meesten de behoefte om naar een kerk of kapel te gaan terwijl ze er anders misschien niet of nauwelijks komen.

Belangrijk is dat we zo positief mogelijk deze dagen zelf doorbrengen. Neem ook de tijd om tijdens deze bijzondere dagen stil te staan bij wat je en hoe graag je dit in het volgende jaar zou willen, wat je jezelf, je dierbare, je "vijand" of je ex toewenst. Enkele dagen voor kerst (nu al dus) beginnen deze sluiers al dun te worden. Het gaat geleidelijk aan en ze verdichten zich ook weer geleidelijk aan. De dagen na de Kerst zijn ze nog steeds makkelijk doordringbaar. Datzelfde geldt voor oud en nieuwjaar, de dagen er voor en enkele dagen er na.
Voor de eenzame onder ons of degene die makkelijk down of neerslachtig is tijdens de periode van deze dagen, ga iets doen, dwing jezelf iets te doen of bij anderen te zijn waar je je prettig bij voelt. Omzeil dingen waardoor je
je niet prettig voelt. Plan desnoods en spreek af, draag zorg voor jezelf en voor je invloed op het komende jaar.

In het sjamanisme werken we vaak met de Spirit van de duif voor deze periodes. De duif vindt altijd weer zijn weg terug naar huis (terug naar zichzelf en terug naar het juiste pad). Wanneer de duif het even niet meer weet of niet in harmonie is, omringt hij zich met zijn familieleden (die hoeft geen familie te zijn vanuit een bloedband maar met degenen waar je je mee verbonden ervaart). Hij vertoeft bij hun totdat hij zich weer in balans voelt.

Voor iedereen hele fijne dagen toegewenst in liefde en licht...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten