maandag 14 juni 2010

Midzomerfeest 21 juni


De maand juni is de maand met de meeste zonnekracht. De bloemen zijn op hun mooist en wij kunnen nog even van hun bloeiende pracht genieten voor ze al hun energie weer stoppen in het maken van de zaadjes voor volgend jaar.

De zomer is een perfect moment om onze band met Moeder Aarde te ontdekken. Door haar gaven met respect te ontvangen. Door alleen te nemen wat we nodig hebben. Door onze 'voetafdruk' op het tere evenwicht van onze planeet zou klein mogelijk te houden. Op die manier versterken en voeden we de band met de Grote Moeder die ons allen helpt bestaan."

In de Keltische traditie begon dit feest met zonsopkomst. Deze dag markeert het begin van de oogst van het jaar. Het verlangen dat je zaaide is nu uitgegroeid tot een grote rijpe vrucht, klaar om geplukt te worden en te delen met je vrienden.

De zon staat op haar hoogste punt en staat symbool voor je persoonlijkheid en de manier waarop je in de wereld staat. Wat is belangrijk voor je? Waar voel jij je het meest thuis en hoe deel je je vreugde met anderen?


Vroeger werd op deze dag speciale kruiden geplukt. Het meest bekende kruis is het St Janskruid, dit wordt ook wel het gezegende blad genoemd. Het geneest niet alleen wonden, maar helpt ook depressies. zo houd je letterlijk de zon in jouw langer vast.

Met midzomer komt de kracht van je innerlijke vuur naar buiten. Midzomer geeft het vuur zijn warmte en licht aan de wereld. En dit gaan we vieren, we gaan naar buiten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten