maandag 11 oktober 2010

Power-extraction & Power-intrusion


In het sjamanisme bestaat alles uit energie. Mensen, dieren en planten, maar ook voorwerpen. Alles heeft een trilling wat er voor zorgt dat de energieën zich constant met elkaar vermengen. Je kent wel het gevoel opgeladen of juist leeg te zijn na een ontmoeting met iemand anders. Dit komt door energievermenging. Soms is deze neutraal, soms positief, maar deze kan jouw systeem ook beïnvloeden op een manier die je als onprettig ervaart.

Eén van de taken van de sjamaan is de Power-extraction. In een individuele sessie haalt de sjamaan de intrusions uit het systeem. Als de vreemde energie uit je systeem is, kom je weer dichter bij jezelf. Je hebt meer energie en voelt je hierdoor beter. Het wordt dan bijvoorbeeld gemakkelijker om beslissingen te nemen en keuzes te maken die goed voor je zijn en bij je passen. Een belangrijke voorwaarde bij het ritueel Powerextraction is dat je zelf natuurlijk ook de vreemde energie los wilt laten.
Powerextraction is de tegenhanger van Soul Retrieval, waar we juist energie terugplaatsen in een persoon.

Power-extraction
Power-extraction is letterlijk vertaald ‘weghalen van kracht’ Power-intrusion is een vreemde energie die bij jou is binnengedrongen, waardoor het moeilijk is om contact met onze eigen waarheid en helderheid te hebben. Deze vreemde energie zit dan in ons systeem.
Met Power extraction verwijderen we "geestelijke bagage" of energie die niet tot ons behoort of tot blokkades hebben geleid in onze spirituele energie door het niet aanpakken van intense emoties. Deze ‘inbraken of verstoppingen’ zijn ergens in het lichaam geplaatst en tonen zich als gekristalliseerde, archetypische voorwerpen in het lichtend energieveld. Het verwijderen van deze ‘inbraken’ geeft het gevoel lichter, energieker te zijn. Vaak worden er verschuivingen in de emotionele patronen ervaren. Patronen die lange tijd onbewust werden vastgehouden.

Power-intrusion
Hier vermengt onze eigen energie en trilling sterk met die van een ander wezen of voorwerp. De vreemde energie in je systeem kan verwarring veroorzaken en leiden tot verschillende klachten op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Door een intrusion is het lastig om helder te blijven en contact met je eigen waarheid te houden, met alle gevolgen van dien. Je ziet dit vaak gebeuren na het wel bekende glaasje draaien. Een zeker niet ongevaarlijk occult spelletje.
De invloed van een powerintrusion op ons systeem, hangt uiteindelijk af van de beïnvloedbaarheid van de persoon zelf. Ook de kracht van de energie die van buitenaf die systeem binnengedrongen is daarin bepalend.

Zuiveren
Regelmatig zuiveren helpt, maar er kunnen ook andere dingen meespelen :
- niet los wíllen laten (bijvoorbeeld door een hechte band, goede herinneringen, jezelf eenzaam voelen);
- langdurige intrusion waardoor je ‘gewend’ bent aan deze energie en het soms zelfs als eigen energie bent gaan ervaren;
- je ervaart verandering of verlichting door een zuivering, maar de “lijn met zijn haakjes” wordt niet opgemerkt, losgelaten of losgemaakt.

Met deze sjamanistische healingmethode halen we de vreemde energie uit jouw systeem en brengen deze terug naar waar ze thuis hoort, naar de oorspronkelijke eigenaar of naar een neutraal gebied in de sjamanistische werelden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten