dinsdag 5 april 2011

Het creëren van een heilige ruimte in uw huis


In oude culturen en in veel traditionele culturen vandaag de dag had en heeft elk huis een heilige ruimte. Heilige ruimtes kunnen heel klein zijn, zoals bijvoorbeeld een plank waarop misschien een altaar staat bestaande uit wat fruit, een foto of twee van voorouders en een kaars. Ook kunnen ze hele kamers bezetten, rijkelijk versierd of spaarzaam ingericht, waar mensen zich kunnen terugtrekken en nadenken.

In sommige opzichten zijn heilige ruimtes visuele herinneringen van wat heilig is in ons leven. De dingen die we gebruiken om ze te maken hebben allemaal een symbolische waarde - kaarsen bijvoorbeeld vertegenwoordigen het element vuur en voeren ook de letterlijke betekenis van het licht. Afbeeldingen of foto's van voorouders zijn er om mensen te eren, maar ook getuigen zij van het belang van het gezin of onze verbondenheid met anderen.

In werkelijkheid is er geen deel van ons leven dat niet heilig is, maar het creëren van een heilige ruimte of het maken van een altaar kan een heel goede manier zijn om ons te helpen bij het goddelijke in onszelf te komen. Het kan ons helpen over te schakelen naar een andere versnelling. Als we thuis komen van een drukke dag zal het aansteken van een kaars op ons altaar of een moment in stilte voldoende kunnen zijn, om ons toe te laten een ​​lijn te trekken tussen de eisen van de buitenwereld en onze innerlijke vrede.

Hoe creëer je je eigen heilige ruimte

• Zoek een een plek uit. Het maakt niet uit of het groot is of klein. (hoewel natuurlijk de beschikbare grootte van invloed zijn wat je er mee kunt doen)

• Reinig de energie - smudge het gebied met salie

• Kleed het altaar aan met wat voor jou belangrijk is. U kunt gebruik maken van kaarsen (altijd opletten dat er niets is in de nabijheid dat kan branden en nooit naar bed of weggaan zonder dat ze gedoofd zijn!), Kristallen, beelden of beelden van goden. Het is ook heel mooi gebruik te maken van dingen uit de natuur - stukjes hout of steen die je hebt gevonden op wandelingen, bijvoorbeeld, of een kleine vaas met bloemen die je hebt gekozen. Een altaar met seizoensgebonden groenten is iets wat je vindt in vele religies, zoals in het Boeddhisme. Vergeet niet dat alles wat belangrijk en heilig is in je leven allemaal helpt je te focussen.

• Versterk de kracht van het altaar door het ontwikkelen van je eigen rituelen. Zij kunnen dagelijks of wekelijks terugkomen. Bijvoorbeeld iets wat je te doet rond de wassende, volle of afnemende maan of zelfs rond belangrijke data in de kalender. Het kan zo simpel zijn als het aansteken van een kaars, wat wierook of in een stille meditatie zitten, waarbij je een paar voornemens voor de komende periode opschrijft en ze op strategische plaatsen neerlegt en eindigend met het klappen in je handen.

• Houd het levend. Er zullen een aantal dingen zijn die je constant zal willen houden, en anderen die je wilt vernieuwen. Als je gebruik maakt van fruit of bloemen, zorg er dan voor dat zij worden vervangen of verwijderd voordat ze beginnen te rotten. Zoals u zult groeien en veranderen kan wat waardevol voor jou is ook groeien en veranderen, dus zorg ervoor dat jouw altaar weerspiegelt wie jij bent op jouw reis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten