zondag 3 april 2011

Munay: Liefde uit het hart


Het grondbeginsel van de Andes wordt in het Quechua Munay genoemd. Het betekent liefde. Niet de romantische liefde, maar een diepe, blijvende, onpersoonlijke liefde die van nature uit het hart komt. Deze liefde verwacht niets terug, maar straalt gewoon emotionele warmte en zorg uit. Het is een liefde van aanvaarding. Wanneer men op deze manier liefheeft zullen bedachtzaamheid en vriendelijkheid volgt als een regenboog de regen volgt. Zie het als liefhebbende vriendelijkheid

Munay betekent niet alleen een voedende, allesomvattende liefde, maar ook betekent het rust en schoonheid en suggereert een aangename ervaring die wordt gekenmerkt door harmonie, symmetrie, correctheid, en rust, binnen en buiten. Schoonheid is de buitenste verpakking van Munay. De binnenkant is vriendelijkheid en liefde. Wanneer je deze in je hart sluit, ben je vredig.

Munay is inherent aan de natuur. Het niet alleen het manifesteren door de natuur als in een adembenemende zonsondergang of heerlijke vruchten, het is ook een kwaliteit binnen ons. Wanneer zowel de uiterlijke en innerlijke werelden liefde en schoonheid weerspiegelen, dan manifesteer je welwillendheid in actie en karakter

Om Munay te ervaren moeten we dit cultiveren door bewuste daden van vriendelijkheid. Hoewel je kan werken aan de goedkeuring van het hart, is het onmogelijk om Munay te bezitten. Wanneer de tijd rijp is manifesteert Munay zich; als een kolibrie zich aangetrokken voelt tot bloesem. Het komt wanneer het veld vruchtbaar is. Het komt net als genade.

Als Munay een integraal onderdeel van iemands karakter wordt, drukt het zich spontaan uit om te bestaan ​​in deze staat. Echter, het is eerst nodig om het hart te reinigen.

2 opmerkingen:

  1. Na zoveel schoonheid in het franse land te hebben mogen ervaren deze afgelopen dagen. Waar de lente op alle vlakken de natuur aanraakt en laat stralen ben ik nu bij thuiskomst opnieuw geroerd door deze prachtige woorden, dank je wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Graag gedaan Pauline en welkom weer in Nederland! Ik kom snel die schoonheid in Frankrijk ervaren :)

    BeantwoordenVerwijderen