zondag 1 mei 2011

7 redenen om langer, harder en vaker te lachen


Lachen is echt het beste medicijn. Hier zijn zeven redenen om langer, harder en vaker te lachen :

1. In een recente studie gepubliceerd in Geriatrics and Gerontology International, vonden de onderzoekers dat lach-therapie depressies verlaagd bij oudere patiënten.

2. In dezelfde studie kwam ook naar voren dat lachen zorgt voor een betere kwaliteit van de slaap en zorgt voor minder slapeloosheid.

3. Lachen kan pijn voor maximaal 45 minuten verminderen. In een studie gepubliceerd in het Spaanse tijdschrift Revista de enfermería, vonden de onderzoekers dat lachen een vermindering van chronische spierpijn tot gevolg heeft.

4. Regelmatige lachen verbetert de functie van de bloedvaten en verhoogt de bloedtoevoer. Lachen geeft een positieve impuls aan uw cardiovasculaire gezondheid.

5. Volgens deskundigen creëer je een diepere band met hen met wie je samen lacht.

6. Het is een bewezen stress-reliever. Lachen helpt om de cortisol-geïnduceerde stress respons te beperken en heeft uiteindelijk een zeer positief effect op het verminderen van buikvet en de functie van de bijnieren.

7. Lachen geeft het immuunsysteem een boost en helpt infecties af te weren. Of je nu vecht tegen een verkoudheid of griep of zelfs kanker, lachen is een geweldig medicijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten