donderdag 4 maart 2010

21 maart Vuurceremonie Lentefeest



In de oude culturen werden naast persoonlijke feesten ook natuurfeesten gevierd. Deze feesten vormden steunpunten voor het verloop van de grote cyclus van het jaar. Toen waren de mensen aangewezen op het ritme in de natuur. Moeder aarde gaf hen voedsel, gereedschap en beschutting. Steeds op haar eigen tijd en eigen manier.
Om dit te eren vieren mensen dankfeesten.
Ieder feest (ceremonie) markeert een omslagpunt in de natuur en in onze innerlijke emotionele cyclus. Deze ceremonies helpen je om oude stukken los te laten en het geeft je de energie om nieuwe krachtige intenties te leggen. Deze situaties zorgen voor de mogelijkheid om jouw intentie te vertalen naar heling in de alledaagse werkelijkheid.


Als afsluiting van de winterperiode vieren we op 21 maart het terugkeer van het licht en de lente. Op deze dag zijn dag en nacht even lang.
Overal om ons heen schieten planten uit de grond, de eerste blaadjes komen aan de bomen en alles lijkt te trillen van opwinding.
Het is de hoogste tijd voor een fris groen feest, want de donkere dagen zijn voorbij en Moeder Aarde bevolkt zich weer met nieuw leven!

In deze workshop vieren we de vernieuwing en groei in jezelf!
Op deze dag komt ons innerlijke vuur voor het eerst zichtbaar naar buiten, maar eerst krijg je de kans om het oude restje wat diep in ons verscholen zit als nog los te laten in het vuur. Zie hoe het licht en die intense hitte vrijkomen en opstijgen Je intensiveert je verbinding met dit verbrandingsproces door je handen door de rook te halen en de warmte naar je onderbuik, je hart en je voorhoofd te brengen. Zo laat je al je cellen zich informeren. Neem de tijd hiervoor.
Dan is het tijd om nieuwe intensies in te blazen. Iedereen krijgt een Ocote (stokje) en elke deelnemer blaast zijn gebeden voor Moeder Aarde, dat kan zijn een gebed voor jezelf, je gezin, voor je familie,voor een gemeenschap waarin je actief bent, of juist om jouw verbinding met Moeder Aarde te versterken, etc. Nadat alle intensies zijn ingeblazen plaatst je het in het vuur. Voel en ervaar jouw nieuwe intensies.
Zie de vuurceremonie als opening voor helende mogelijkheden, een opening voor het veranderen van bepaalde gewoonten en patronen. Zie het niet als een onmiddellijke magische verandering, Herken deze “ opening” en gebruik deze mogelijkheid de komende twee weken om je gedrag te veranderen. Laat het universum zorg dragen voor de details. Vertrouw!

Datum: 21 maart 2010
Duur workshop: 20.00 tot 22.00
Kosten: 20,-
Advies: Trek warme kleding aan als het koud is.
Klik hier om je aan te melden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten