zaterdag 5 februari 2011

Moqui balls; de levende stenen


Moqui balls worden ook wel ' Levende Stenen ' genoemd.
Moqui's hebben een positie, energie aanvullende, helende werking op je Aura je geest en je lichaam, ze dragen bij aan een goede nachtrust, helpen om opmerkzamer te zijn. Neemt de aura energie op, zuiverd deze en zorgt dat deze energie zorgt voor een beter functioneren. Moqui's brengen innerlijke rust, schenken je overlevingskracht in dit hedendaagse bestaan. Moqui's schenken jou en evt. je naasten geluk, tevredenheid, levenskracht, vruchtbaarheid en tevens verzachten zij negatieve eigenschappen zoals gierigheid, agressiviteit en geldingsdrang. Moqui's komen uit de oerlagen van de aarde, zelf door alle steenlagen heen, naar boven. Ze worden niet gedolven, maar hun hardheid helpt ze gewoon op eigen kracht uit de aarde te komen.

Mannelijk en Vrouwelijke steen:
Moqui's zijn levende stenen in een mannelijke en vrouwelijke vorm. De mannelijke vorm is meestal ruwer en de vrouwelijke voelt gladder aan en is veelal donkerder van kleur. De mannelijke Moqui heeft rechtsdraaiende energie en het vrouwtje links draaiende energie en horen als paartje bij elkaar.
Moqui's bezitten helende krachten die op Aura, Geest en Lichaam van ons werken. Moqui's hebben een positief aanvullende, helende werking op alles wat met de Aarde o.a. stenen, bomen / planten, dieren en de mens te maken.

Helpt echtscheiding te voorkomen:
Het indiaanse woord "Moqui" betekend zoveel als Trouwe Lieveling. Volgens indiaanse tradities dragen de vrouwen overdag een mannelijke Moqui en de mannen een vrouwelijke, als ze gescheiden van elkaar leven. Bij terugkomst 's avonds levert dit een positieve aura op.
Volgens een recent verschenen Amerikaans Indianenboek helpt de Moqui Marble echtscheidingen voorkomen.

Positieve energie:
De Moqui's zorgen voor een Positieve, Helende Energiestroom voor zowel lichaam, geest als Aura en helen blokkades, de Aura en schenken ons meer levens vreugde, een heldere geest, inzicht en een positieve uitstraling. Zij sterken het diepere gevoel van onderbewust zijn,
het zelfrespect, de levenszin en eigenwaarde.

Vriendschapstenen:
Deze stenen kunnen ook een mooi symbool zijn voor jullie vriendschap. Draag beide een moqui ball bij je als symbool van verbinding en vriendschap.

Hoe kun je ze gebruiken?
Hoe gebruik je de energie van Moqui balls, met respect. Neem het mannetje in je linkerhand en het vrouwtje in je rechterhand. Sluit je handen zachtjes zonder te knijpen. Breng je handen voor je bij elkaar, ter hoogte van je zonnevlecht. Zet je handen tegen elkaar en ontspan je armen en schouders. Concentreer je nu op de kogels en je zult de energiestroom ervaren.

Moqui's zijn niet zomaar stenen, maar bevatten een levende energie.
Door ze met warmte, aandacht en eerbied te behandelen, dus bij je te dragen als (echt) paartje -mannetje en vrouwtje bij elkaar en ze met respect te verzorgen, worden ze tot leven gewekt en zorgen ze voor jouw drie eenheid ( Aura, Geest en Lichaam ). Zodra je ze uit elkaar houdt, kun je er magnetiserend ( gericht energie sturend ) mee werken en wordt de positief aanvullende, helende energie toegepast op je lichaam.
Let op; Moqui balls mogen absoluut niet worden gereinigd in water,
zoals andere helende stenen, zij zullen zoals de indianen spreken "verdrinken". De Indiaanse legende vertelt, dat zij verkruimelen als zij niet goed worden behandeld, ondanks hun enorme hardheid. Wanneer ze een tijd geen aandacht hebben gehad, kun je ze opladen met de
energie van Volle Maan of door middel van doorzichtige, energie sturende edelstenen, zoals Bergkristal of Amethist.

Reinigen:
Je kunt deze stenen heel goed en gemakkelijk reinigen met Salie wierook, deze vind je hier terug: Salie

2 opmerkingen:

  1. Goede uitleg, dankjewel. Kan ik ook ergens meer uitleg vinden over hoe je gerichte energie moet sturen en wat je er nog meer mee kan doen?

    Annick

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo, zeer interessant stukje. Ik heb zulke stenen, Ik zou u graag nog wat vragen stellen hierover. Ik kan echter nergens uw email adres vinden. Hoe kan ik u bereiken? Ik hoop van u te horen.

    Groetjes Roos

    BeantwoordenVerwijderen