vrijdag 25 februari 2011

De verzorging van Kristallen


Kristallen geven energie af en nemen energie op. De energie die zij opneemt of beter gezegd overneemt van de persoon die er mee werkt of van de omgeving waarin het zich bevindt, kan een minder goede invloed hebben op de werking van het Kristal. Met andere woorden, het Kristal neemt "vervuilde" energie op (of over).Je dient het Kristal daarom ook te zuiveren van deze energie en weer op te laden met nieuwe "schone" energie, zodat zij haar werk weer kan doen, of gewoon weer goed voelt. Het is belangrijk om dit te doen, anders kan een Kristal storend gaan werken.

Een Kristal zuiveren (of schoonmaken), kan op verschillende manieren
Je kunt het Kristal onder een stromende kraan (niet te koud water) houden en je in gedachten voor stellen dat alle "slechte", "donkere" of "zware" energieën eruit vloeien en met het water het afvoerputje in verdwijnen. Doe dit zolang als het goed voelt. Wanneer je al enig gevoel hebt ontwikkeld om de energie te voelen of om in contact te staan met een Kristal, dan merk je vanzelf wanneer je voldoende gespoeld hebt. Het Kristal enig tijd in een bakje (zuiver) water leggen kan ook goed werken.

Let op, sommige Kristallen en andere Mineralen kunnen hier niet goed tegen! Pyriet bijvoorbeeld moet je nooit in contact laten komen met water. Het gaat dan oxideren. Seleniet, Celestien en Chrysocolla bevatten veel kalk en kunnen derhalve in water dof worden.

Een Kristal kun je ook enige tijd in de aarde begraven (liefst in de volle grond). Dit heeft ook een zuiverend effect. Je kunt het Kristal ook zuiveren door mentaal te visualiseren dat er een mooi helder liefdevol licht naar toe gaat. Vraag dan of dit licht het Kristal wil zuiveren en de zware energie wil afvoeren. Ook kun je een Kristal zuiveren door haar door de rook van een Wierrookstokje of smeulende Salie te halen.

Na de zuivering kun je het Kristal zich weer laten opladen met nieuwe energie
Je kunt dit doet door het Kristal enige tijd in zonlicht leggen. Pas hierbij wel op dat er geen brand ontstaat doordat het Kristal de zonnestralen focust (net zoals bij een vergrootglas). Er zijn ook Kristallen die hier niet goed tegen kunnen. Amethist en Rozenkwarts bijvoorbeeld zullen verkleuren in zonlicht. Voel af en toe even of het voldoende in het licht heeft gebadderd. Kristallen die zonlicht niet goed verdragen kun je in het maanlicht leggen. Dit kun je natuurlijk bij alle andere Kristallen ook doen. Sommigen vinden maanlicht prettig anderen zonlicht. Ga hierbij af op je intuïtie of wat het Kristal je vertelt.

Het Kristal een tijdje op een groot Amethist- of Berg kristal cluster leggen kan ook. Verder kun je het nog (voorzichtig en snel) een aantal keer door een vlam halen. Doe dit niet met Barnsteen, want deze kan smelten!

Een volledige behandeling geven
Leg dan het Kristal 3 dagen in zuiver water (dagelijks verversen), vervolgens leg je het 3 dagen in de (bij voorkeur) volle grond, waarna je het 3 keer door een vlam heen haalt (niet van een aansteker). Vervolgens haal je het nog 3 keer door de rook van een wierookstokje of smeulende Salie. Je hebt nu het Kristal weer contact laten maken met de 4 elementen waaruit het ontstaan is (water, vuur, aarde en lucht). Hierna kun je het Kristal nog enige tijd in zon- of maanlicht leggen om verder op te laden.

Doe van tevoren altijd gedegen onderzoek naar wat goed is voor het betreffende Kristal. Je kunt veel vinden op internet en er zijn natuurlijk ook boeken te verkrijgen. Maar uiteindelijk gaat het om wat voor jou goed voelt wanneer je omgaat met Kristallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten