woensdag 22 september 2010

"Ik maak een rokende spiegel die alle dingen laat zien."


Copal wierook is er als goude, zwarte of witte hars waarvan de heilige rook berichten naar de geestelijke wereld draagt. Het is de spirit van deze geneeskrachtige plant die ons in staat stelt om het leven duidelijker te zien en inspireert met goddelijke inzichten.

Copal hars wierook komt uit de stevige Bursera boom in de regio's van Zuid-Mexico. De hars wordt gevormd wanneer de boom is ingesneden en er een dikke melkachtige vloeistof uitsijpelt. Het is donker van kleur, heel zwart, maar verandert van
kleur als het droogt. De Maya-Indianen zien copal als zeer heilig en gebruikten het al in ceremonies ver voor de Spaanse invasie. De Maya’s noemen copal pom.

Met name de hars die afkomstig is uit een boom die werd getroffen door de bliksem wordt gezien als heilig en worden "Thunderbeings." Genoemd; Hij die de mooiste geest bezit.
Volgens het Maya scheppingsverhaal, Popul Vah, wordt copal beschreven als een "kijk-instrument". Copal wordt gebruikt om verschillende ziekten te genezen, om zichzelf te beschermen tegen tovenarij, ziekte en ongeluk, om het lichaam te reinigen na contact met met name zieke personen en/of lichamen.

Copal hars geniet, zo wordt gezegd, onzichtbare energieën die verschijnen als stralen zonlicht gefilterd door een vroege ochtendnevel. Genezers kunnen het gebruiken als een diagnostisch instrument. Het helpt hen de diepere dimensies in het gebied van energie van een cliënt te zien. Door te turen door de rook kan de genezer ziekte en energetische blokkades op sporen.

De scherpe geur van copal is ideaal voor gebruik in zelfreinigingsrituelen, het reinigen van een ruimte, of zuiveren van rituele voorwerpen. De geur is vergelijkbaar met wierook, maar met een lichtere, citrus toon.

Copal is ideaal om je spirituele en religieuze ceremonies en rituelen te versterken en voor hulp bij genezing en gezondheid. Door de plantspirits van natuurlijke harsen toe te voegen in je ritueel of ceremonie creeër je bescherming, zuivering, en heiligheid in alles wat je doet.

Harsen worden al meer dan 4000 jaar in spirituele en religieuze rituelen gebruikt. Rituelen die teruggaan tot de tijd van Babylon, wanneer wierook brandde op het gouden altaar als een offer naar Bael, een van hun zonne goden. De meest bekende zijn de harsen mirre, wierook en copal, echter vele anderen bestaan.
Traditionele en spirituele gebruiken van gedroogde, natuurlijke en plantaardige harsen voor wierook werden gevonden in de vroege geschiedenis van de mens in Egypte, Babylon, Israël, en de oude Maya's. De spirit van de plant van elke afzonderlijke hars bevat verschillende eigenschappen en worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals wierook bijvoorbeeld gebruikt word voor het verbeteren van meditatie en/of verdieping van een religieuze ervaring.



Bij gebruik in ceremonie gebruikt men de natuurlijke hars, welke minder verwerkt is dan etherische oliën. Dit bevat meer essentie van de plant en geest vast en bevat meer energie. Deze concentratie van het "bloed" van de plant is wat gemaakt word in krachtige reservoirs van natuurlijke energieën. Ze zijn anders dan etherische oliën en zijn bedoeld om gebruikt te worden op verschillende manieren. De meest voorkomende manier om harsen te gebruiken is om ze op een brandend
stuk houtskool te gebruiken, waardoor de geur van de rook van de ruimte op te vullen, het vrijgeven van zijn energie en essentie. Ze zijn ook een belangrijk ingrediënt bij het maken van ware en echte wierook wordt gecombineerd met etherische oliën en fijngemalen bossen, zoals sandelhout. Harsen kunnen worden gebruikt voor hun aromatische kwaliteiten alleen, als een steun voor holistische genezing, en natuurlijk in spirituele en religieuze rituelen. Het toevoegen van harsen aan je eigen rituelen en ceremonies zal niet alleen nieuwe dimensies toevoegen en de effecten van het ritueel positief beïnvloeden, maar brengt tevens hogere kwaliteiten en trillingen aan het evenement.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten