donderdag 2 september 2010

Heilig hout: Palo Santo


Palo Santo Boom
De Palo Santo boom (Bursera graveolens) is een belangrijke aromatische krachtige boom die men gebruikt voor energieke, geestelijke en lichamelijke genezing. Palo Santo heeft een plezierige en rustgevende geur die niet te vergelijken is met welke andere geur dan ook. Deze geur heeft het vermogen de stemming van mensen met een depressie te verbeteren en is nuttig in meditatie, energieke- en spirituele praktijken. Een klein beetje hout verbranden geeft een vredige, warme atmosfeer en brengt je een prettige relaxte stemming. Je kunt een klein stuk hout als amulet bij je dragen en je kunt het branden om je huis te ontdoen van ongewenste invloeden of het als wierook gebruiken.

Palo Santo en rituelen
Het gebruik van Palo Santo is heel divers. Zo zal je in het sjamanisme het product tegen komen in specifieke rituelen. Indien je voor je eigen rituelen Palo Santo wilt gebruiken dan volgen onderstaand een aantal suggesties die beschikbaar zijn gesteld voor de gebruiker.

Woonkamer reiniging
Om een fijne ontspannen woonkamer te creëren ga je het volgende doen. Je steekt Palo Santo aan, laat het gloeien en samen met de abaloneschelp ga je naar iedere hoek van de kamer en spreek je de intentie uit om een energetische stroming te creëren. Door dit dagelijks te doen zal je kamer warmte en rust krijgen, en een veilige thuisbasis vormen voor iedereen. Voor de jaarwisseling kun je met Palo Santo het hele huis op bovenstaande manier reinigen.

Persoonlijke en familie intentie ondersteunen met Palo Santo.
Indien je de beschikking hebt over een altaar dan kun je het bij dit altaar uitvoeren. Heb je geen altaar, zoek dan een rustige plek in huis waar je graag bent. Je gaat eerst in jezelf de intentie vormen waarin je de waarde bepaalt voor de ander en jezelf (deze positieve intentie kan ook een vraag van genezing en ondersteuning zijn). Steek het Heilig Hout aan en laat het uitgaan en laat de rook opstijgen en visualiseer dat je jouw intentie meestuurt met de opgaande rook. Leg de Palo Santo in de schelp en laat hem uitgaan, geniet even na van je mooie moment en sluit af met je eigen manier (buiging /bid-positie/knielen).

Heilig Hout en je schaduw
Deze toepassing is om via een geleide meditatie je schaduw kant te ontmoeten. In de ruimte maak je met het heilig hout de intentie van veiligheid en openheid. Je gaat comfortabel zitten en vertrouwt erop dat het oké is om je schaduwkant te ontmoeten. Verdere uitleg van dit ritueel volgt op een later moment.

Heilig Hout en je toekomstige zelf
Deze geleide meditatie zal je meenemen naar de mystiek van al opgeslagen kennis in jezelf, hiervoor geldt dezelfde voorbereiding als bij het schaduw-werk. Zorg dat je na de sessie alle informatie die je ontvangt opschrijft om later na te kunnen lezen. Ook deze uitleg wordt in de toekomst verder uitgebreid.

bron: heilig hout

Geen opmerkingen:

Een reactie posten