zaterdag 22 januari 2011

Het huis van onvoorwaardelijke liefde


Het hart chakra is het huis van onvoorwaardelijke liefde. Alle liefde stroomt hierdoor. Het hart chakra is de ontmoetingsplaats van de hogere en lagere chakra's. Het punt waarop we onze aardse natuur en onze goddelijke essentie samen laten smelten. Het is ook onze verbinding met het geheel en het stelt ons in staat om van onszelf te houden en dit vervolgens uit te breiden via het onzichtbare web dat ons allen verbindt met al wat is. Het is de bron van compassie en empathie voor onszelf en anderen en het is de heilige plaats waar onze heilige waarheden zijn gevonden.

Jouw mogelijkheid om een vaartuig voor liefde te zijn is de echo van de goddelijke vonk in jezelf. We zijn geboren uit liefde en in liefde naar liefde. Er is geen grotere waarheid of kracht in het universum.

Die liefde is er in overvloed. Die liefde is nooit eindigend en groter dan u misschien zou denken. Het staat altijd voor u klaar. Het spoelt pijn weg en het verzacht en vernieuwt uw verbinding met het leven zelf.

Op onze reis langs het pad naar het leren lief te hebben, ontdekken we misschien hoe lief te hebben zonder dat we onze energie weggeven aan datgene wat we liefhebben. Liefde zonder verwachtingen of condities en te blijven houden van onszelf zoals we anderen liefhebben. Die reis kan een van onze grootste bronnen van vreugde en pijn zijn. Maar die pijnlijk is wanneer we in de illusie belanden dat liefde iets is wat alleen van iets of iemand kan komen. Dit gebeurt wanneer we vergeten dat wij het vaartuig zelf zijn waar de liefde door heen stroomt. Wanneer we ons afscheiden van die grote oceaan van liefde, kunnen we ons geïsoleerd of depressief voelen.

Alles wat je hoeft te doen om die diepe, goddelijke liefde te ervaren, is het verwijderen van de barrières die we hebben geplaatst tussen dat wat er altijd is en onszelf, om opnieuw samen te komen met het geheel. Je verbinden met de goddelijke bron van liefde.

1 Neem een dagboek en schrijf de naam van elke persoon die je ooit hebt liefgehad of nu liefhebt. Merk op hoe je hart voelt bij elke naam die je schrijft. Vervolgens neemt u elke naam en schrijf op wat die ervaring van de liefde je geleerd heeft over de liefde zelf.

2 Mediteer op de verbinding met het goddelijke geheel. Stel je voor je hart chakra gebaad in een prachtige roze of groene kleur. U kunt een rozenkwarts kristal, als u gaat liggen, op het hart chakra plaatsen. Als je je meditatie verdiept, kun je visualiseren dat de liefde die door je heen stroomt naar buiten reikt, naar alles in de schepping.

3 Denk na over alle dingen die je doet, die je in staat stellen in verbinding te komen met die enorme bron van liefde en bereid zijn om verrast te worden naar waar je het kan vinden in je leven! Misschien wel het beste ding over de liefde is dat wanneer we ons hart openen er geen grenzen meer zijn aan hoe je liefde ontvangt. Je kan het bijvoorbeeld merken dat je hem voelt als je aan het tuinieren, bakken of zelfs schoonmaken bent.
Doe wat je ook doet met liefde en je zult nooit meer aan liefde te kort schieten!

Leer te luisteren naar je hart. Zeven en sorteren van de betekenissen van wat je hart je probeert te vertellen, is een onderdeel van uw persoonlijke ontdekkingsreis. Alleen jij kunt ontdekken of je lief hebt vanuit het ego, met haar eisen, of je geeft je kracht weg, of er is een eventueel gebrek dat je voelt, dat er is omdat je het nodig hebt jezelf meer lief te hebben.
Eer je hartchakra en je hart als een centrum van buitengewone wijsheid en intelligentie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten